b]mihnea58 a scris:
este un contract extrem de simplut si prost
AVLIL a scris:
se poate determina de pe oriunde in contract: orice formula din care poate reiesi ca neindeplinirea oblig fata de oricare dintre beneficiari inseamna reziliere, orice...
Asa simplut cum e si chiar daca n-ar fi scris pe nicaieri ca neindeplinirea obligatiei fata de unul din beneficiari duce la rezolutiune, efectul e acelasi: neexecutarea
fata de unul dintre creditori poate determina rezolutiunea
intregului contract iar nu
pro parte (pentru cota parte din bun ce a apartinut creditorului fata de care obligatia nu a fost executata) pentru ca obligatia de intretinere este indivizibila atat ACTIV cat si PASIV.
Asa cum spunea mai sus @studentica, obligatia de intretinere NU se considera executata daca nu s-a executat integral fata de toti creditorii.
In speta insa creditorul in viata nu cred sa aiba sanse sa obtina rezolutiunea contractului de vreme ce se poate face dovada ca neexecutarea ii este imputabila (refuza intretinerea).
:offtopic: ...si nu prea
AVLIL a scris:
Cat despre casa, daca eu am in devalmasie cu sotul o casa si ma gandesc intr-o zi ca mi-s prea batrana sa patrulez pe tocuri prin casa ducandu-i berea lu' sotu'... pot sa-i propun sa chemam un om care, in schimbul casei, sî ni aducî berili... :))
Sotu' poate ca e propitar convins si nu vrea si nu sa dea casa, cica o lasa mostenire lu' fi-sa de nu ingrijeste de el... Dar eu imi pot face pe partea mea de casa un contract de intretinere...
Ma tem ca:
- ori iti convingi sotul sa accepte un om care sa va aduca la amandoi "berili" :D
- ori il convingi pe jude ca ai un motiv intemeiat pentru un partaj in timpul casatoriei cu mosul tau ca sa afli si tu care e acea parte a ta pe care poti sa o instrainezi in schimbul intretinerii. (ca doar tu singura zise-i ca esti in devalmasie) :coffee: