avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a repartitoarelor

Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor.

Din discutiile purtate cu mai multi administratori, nu am auzit pe nimeni sa fi verificat metrologic repartitoarele.

Astept cu interes parerile dumneavoastra bazate pe argumente.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 09:15, 11 Ianuarie 2022
Cred ca un repartitor sau mai multe s-ar putea verifica metrologic daca ar fi pus pe un banc de verificare (autorizat, desigur) si setat dupa conditiile bancului. Astfel spus daca pun pe o teava ( prin care trece agent termic, desigur) de 2 m, cu diametrul de 58 mm, 10 repartitoare de acelasi tip, setate corespunzator de firma de repartitoare, acestea dupa o perioada de timp ar trebui sa indice acelasi nr. de unitati (mi se pare ca le zice unitati ponderate).
Deci faza este ca in practica fiecare repartitor este setat diferit in apartamente aparent identice, functie de o multime de factori care ar putea influenta asa-zisa masuratoare (inregistrarea de unitati).
Aceasta masuratoare se face, ca de altfel o multime de alte tipuri de masuratori prin comparatie cu ceva, dupa un algoritm destul de complicat si mai ales dupa setarile pe care le face reprezentantul firmei care gestioneaza afacerea.
Nu intru in detalii, in primul rand ca pana aici inteleg fenomenul, cine stie mai multe sa ne spuna - daca poate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Adam Grecu, utilizator
eliasav a scris:

Este consemnata intr-un document oficial sau ...



Fraza face parte din raspunsul transmis de serviciul din primarie catre asociatiile de proprietari ,care au denuntat ineficienta dovedita a repartitoarelor de costuri prin preturile nejustificate in raport de caldura si au solicitat precizari in vederea renuntarii la acestea
asa cum spunea si dl adam grecu, repartitoarele trebuiesc verificate concomitent pe acelasi banc de verificare metrologica in acelasi conditii de lucru si cu acelasi aparat de verificare ... nu pe bancuri de proba diferite, apartinand de doua firme diferite.
in ceea ce priveste verificarea metrologica a apometrelor de apa calda, ar trebui ca ANRSC si BRML sa interzica comercializarea apometrelor care inregistreaza si consumul de apa rece pe post de apa calda, diferenta de pret dintre cele doua fiind consistenta
goe_07 a scris:
Fraza face parte din raspunsul transmis de serviciul din primarie catre asociatiile de proprietari ,


Si, in consecinta, are fie un caracter informativ, cel mult este o recomandare.


Ma asteptam ca cineva sa ne spuna daca la imobilul in care locuieste s-a efectuat verificarea metrologica a repartitoarelor.
Din perspectiva legala, trebuie sa existe firme atestate la BMRL care sa execute verificarea metrologica a acestora.
In opinia mea, modalitatea practica in care se executa verificarea este mai putin importanta atata timp cat firmele sunt autorizate de catre BMRL.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
eliasav, utilizator
Repartitoarele de costuri pentru caldura nu se primesc la metrologie pentru verificare. Pentru folosirea acestora in condominii sunt suficiente standardele de fabricatie. Daca nu credeti dati un telefon la BRML local si cereti sa va primeasca repartitoarele la verificare metrologica.

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Cine verifica repartitoarele de caldura? dzdelia dzdelia buna ziua! am si eu o intrebare al carei raspuns nu reusesc sa il gasesc. In cazul repartitoarelor de caldua montate in 2007, atunci cand a aparut ... (vezi toată discuția)