avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a repartitoarelor

Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor.

Din discutiile purtate cu mai multi administratori, nu am auzit pe nimeni sa fi verificat metrologic repartitoarele.

Astept cu interes parerile dumneavoastra bazate pe argumente.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 09:15, 11 Ianuarie 2022
@eliasav, in sfarsit ati inteles - repartitoarele de costuri nu se verifica metrologic nicaieri. Cu totul alta este situatia in cazul apometrelor pentru apa calda - chiar asa cum le mai denumeste ANRSC - repartitoare de costuri...
Nu va suparati domnule Adam Grecu ca va intreb dar cum vor rezolva legal problema cei de la ANRSC dupa sezonul acesta de incalzire?.Intreb asa pentru ca eu nu vad proprietari care sa-si instaleze mijloace de masurare legale in uscatoare de bloc , subsoluri sau scari interioare.:O
Se monteaza un repartitor pe teava din subsol.
@johnpescar,
Pentru ca m-ai intrebat punctual pe mine, sincer sa fiu nu stiu - dar gasesc baietii ceva. Credca fiecare a observat ca vrajeala aceasta se refera doar pentru acest sezon - cred ca din acest motiv m-ai intrebat.
Daca e sa discut ce zicea @elga50, cu montarea unui repartitor la subsol - eu nu cred in ruptul capului ca aceasta este solutia cea mai buna. Foarte corect ar fi un singur sistem de incalzire. Am mai spus si pot sa repet ca desi am investit cca. 1500 euroi in achizitionarea unei CT (cineva afirma aici pe forum ca, deh ne-am permis... ne-am permis pe draq, nu cred ca am sa traiesc ca ciorile 400 de ani ca sa-i astept pe cei de la CET sa-si reabiliteze sistemul de incalzire), dar daca maine CET-ul de Iasi imi demonstreaza ca sistemul lor este mai bun - gata, ma conectez la ei imediat. Faza este ca tre' sa ne conectam cu totii, adica 40 ap. din 44! Este clar pentru mine ca maine-poimane ne vor pune taxe pe poluare, pe aerul consumat si mai stiu eu ce le trece prin cap. Deci prietene, fii optimist si putintica rabdare!
repartitoarele

- nu aunt cuprinse In Lista oficiala LO- 2010
si in conformitate Cu prevederile art. 15 din OG 20/1992

- nu fac parte din categoria mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal.
:hammer:
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
eliasav, utilizator

Alte discuții în legătură

Consum cãldurã pãrti comune Luluchi Luluchi Blocul în care locuiesc, este contorizat la consumul de căldură și apă caldă, din anul 2005. Tot atunci, s-au montat și repartitoare de costuri, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Calcul agentului termic in regim pausal sau dupa repartitoare Sanjuro Sanjuro Buna seara, in luna octombrie s-a tinut adunarea generala a asociatiei de locatari;anuntata din timp(bloc cu o singura scara si 55 de apartamente)in care s-a ... (vezi toată discuția)