avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea metrologica a repartitoarelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea metrologica a repartitoarelor

Deschid acest topic ca urmare a discutiilor in contradictoriu din aceasta sectiune cu privire la executarea verificarii metrologice a repartitoarelor.

Din discutiile purtate cu mai multi administratori, nu am auzit pe nimeni sa fi verificat metrologic repartitoarele.

Astept cu interes parerile dumneavoastra bazate pe argumente.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 09:15, 11 Ianuarie 2022
Simplul fapt ca unii proprietari isi repartizeaza intre ei unele costuri(cu repartitoare de costuri) nu necesita aprobarile sau verificarile lui peste prajit dar cand mai amesteci si pe altii care abia s-au desprins ...:(

Cine este idiot oare cel care impune o solutie sau cel prin casa caruia(pe proprietatea lui) trec niste conducte verticale si nu este lasat sa aleaga macar varianta izolarii atat cat se poate tehnic realiza?.:O
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
johnpescar, utilizator
La noi la Galati s-a inceput sa se monteze la subsolul fiecarei scari de bloc distribuitor comun iar fiecare apartament va fi obligat sa achizitioneze un apometru de clasa superioara , sa se branseze si sa incheie contract individual.Furnizorul de utilitatati monteaza gratuit distribuitorul pe o teava paralela cu cea veche apoi am inteles ca taie vechea macaroana si obliga pe toti proprietarii sa se branseze si sa incheie contract separat.Cine nu vrea si poate sta fara acea utilitate nu are decat.

Am vazut un distribuitor. Arata meserias si are chiar si retur pentru recirculare.:stunned:
johnpescar a scris:
Repartitoarele de costuri...Pentru folosirea acestora in condominii sunt suficiente standardele de fabricatie.

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu standardele de fabricatie ale repartitoarelor de costuri.
Standarde-Repartitoare de costuri pt. determinarea consumului de caldura cu radiatoare- EN 834 / 1994.

Standardul romanesc SR-EN 834 / 2002.

ANRSC este de acord cu folosirea repartitoarelor de costuri daca indeplinesc aceste standarde.
johnpescar a scris:
ANRSC este de acord cu folosirea repartitoarelor de costuri daca indeplinesc aceste standarde.

Eu nu am vazut pe site-ul prestatorului si nici pe site-ul producatorului informatia ca repartitoarele ar fi conforme sau ca respecta prevederile standardului SR-EN 834 / 2002.
In lipsa acestor informatii si a faptului ca ANRSC autorizeaza prestatorii sa instaleze repartitoarele nu inseamna ca repartitoarele sunt omologate in tara noastra.

Alte discuții în legătură

Cine verifica repartitoarele de caldura? dzdelia dzdelia buna ziua! am si eu o intrebare al carei raspuns nu reusesc sa il gasesc. In cazul repartitoarelor de caldua montate in 2007, atunci cand a aparut ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)