avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de reparatii

Spuneti-mi, va rog, daca Asociatia este obligata sau nu, sa aiba un fond de reparatii. Am cerut in scris la Asociatie sa-mi comunice cuantumul fondului de reparatii si modul de atribuire al lui si mi-au raspuns tot in scris ca ,, nu a fost constituit un astfel de fond, toate costurile reparatiilor efectuate, fiind incluse pe listele de intretinere si justificate cu facturile eliberate pentru aceste operatiuni". Multumesc pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: c.ionescu , utilizator 19:36, 25 Septembrie 2016
Multumesc pentru raspuns si pentru sfat. Nu conteaza daca ati fost un pic rea. Important este ca eu sa ma edific, asupra anumitor probleme despre As., ca sa pot incerca,, marea cu degetul': schimbarea mentalitatii Presed. meu de bloc si a Adm.(care se considera patronii blocului).Sunt de curand in bloc si am apucat doua sedinte, dar unde nu se face nici un PV. In timpul sedintei lasa toata lumea sa vorbeasca odata, sa se certe, iese un circ total, dupa care toata lumea pleaca acasa. Apoi Pres si Adm hotarasc ce vor, concluzionand ca majoritatea asa a hotarat. O sedinta nici macar nu a fost anuntata la avizier, dar s-a tinut cu 4-5 persoane si s-au luat hotarari importante. Nu au nici macar caiet pentru dat nr. de inregistrare la o cerere.. Mi-au spus ,, Ce nr. de inregistrare? Noi nu avem caiet cu nr. de inregistrari de ani de zile. Si ce, vii d-ta sa faci ordine la noi in bloc?". Daca pe astea nu le au, ce sa mai zic de restul situatiilor! Este posibil sa ramai calm si sa nu iei atitudine cand vezi ce abuzuri fac? Si poate ca mai mult ar trebui sa acuz membrii care doar comenteaza, dar nu se intereseaza sa vina la sedinte, lasandu-i astfel sa faca ce-i taie capul. Nu ma pot consola spunandu-mi ca ,, asta-i viata la bloc" ! Sau ar trebui?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2008
asinth, utilizator
Imi cer scuze, dar in situatia d-voastra este foarte greu sa schimbi mentalitatea atat a presedintelui asociatiei si adm. cat si a proprietarilor pentru ca cei din urma nu ii intereseaza nimic dar comenteaza pe la coltul blocului iar ceilalti sunt versati( sa spun un cuvant frumos).Raman la parerea mea de a cere d-voastra ca proprietar convocarea unei adunari generale dar in aceasta situatie trebuie sa invitati o persoana de la primarie la aceasta ad. gen., si atunci vedeti ce se mai intampla.Aveti mult de munca, va urez succes.
Multumesc. Printre picaturi, am sa fac tot timpul cate ceva, sa le reamintesc ca nu sunt patronii blocului, ca au niste reguli de respectat si ca trebuie sa dea socoteala pentru ce fac in calit. de reprezentanti ai proprietarilor din As.Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Dezbaterile si sfaturile de pe acest site, sunt foarte interesante.
Buna ziua!
LA asociatia blocului meu este o problema cu fondul de reparatii. Regula este ca 6 luni de zile pe an sa se plateasca fond de reparatii. Anul acesta cate 25 de lei, 6 luni. Eu sunt de 3 luni proprietara aici, dar am auzit de la ceilalti locatari ca se platesc 6 luni de zile. Problema este ca administratora impreuna cu presedintele contracteaza lucrari insa fara factura. Ultima lucrare este la o simpla teava la subsol care se pare ca a costat 4800lei (48 milioane lei vechi). Multi proprietari au cerut dnei administratora factura de justificare dar in replica li se raspunde ca nu vrea, nu poate si altele. Acesta este un semn ca dna administratora are afacerile ei. Tind sa o suspectez de ceva ilegal, deoarece majoritatea locatarilor sunt nemultutmiti da faptul ca nu ar fi prima data cand banii lor ajung in buzunarele altora, spun ei. In opinia mea lipsa unei facturi justifica infractiunea de evaziune fiscala, daca este sa isi fi tras si dumneaei partea - delapidare, abuz in serviciu, inselaciune.
Ce pot sa fac sa clarific aceasta situatie si eventual cei vinovati sa fie pedepsiti? Cum si unde pot face plangere?
Va multumesc anticipat!
Nu va suparati ca va raspund in doi peri, nu e stilul meu, dar pe aceasta sectiune in majoritatea topicurilor, daca ati avea rabdare sa le cititi, macar pe sarite, ati gasi aspecte asemanatoare cu ale Dv. si poate ca ati agata si ceva idei pentru ce s-ar putea face.
Dupa felul in care va exprimati, imi pareti o persoana care intelege repede in ce loc se afla, dar un pic, poate, prea politicoasa pentru grosolania si abuzurile administratorei.

Un lucru va pot spune cert, pe care l-am mai spus azi de cateva ori: proprietarii sunt stapanii si administratorul este un angajat al lor. Proprietarii sunt reprezentati de comitet si in fruntea acestuia se afla un presedinte. Daca presedintele este o "paiata" sau este in cardasie cu administratora, nu va ramane decat sa mai faceti un pic de vechime in bloc, sa vedeti care va sunt vecinii aliati in mentalitate, sa studiati legea 230/2007 si normele de aplicare..... si apoi sa reorganizati "capuseria" aia de-acolo care risca sa va manance banii si zilele....

www.avocatnet.ro/content/art...
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Penalizari pentru intarzieri de plata!! eX3nna eX3nna Buna ziua, Incepand din luna iunie 2015, administratora blocului ne-a impus o taxa lunara de 100 lei pt a reface terasa. Aceasta nu era in baza niciunui ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul vivi23ro vivi23ro sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai ... (vezi toată discuția)