avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui cu acelasi dosar. O alta problema este normal sa ai 12% spor vechime la 3 ani de munca si la 10 ani 18%. Ce lege poate sa ma lamureasca in privinta sporului de vechime.
Cel mai recent răspuns: ContSters202218 , utilizator 16:01, 12 Septembrie 2011
Doresc o informatie privind art.246 din C.civ ce spune ca daca renunt la judecata cererii nu mai pot sa fac drept de apel, la ce se refera? Doresc o explicatie concreta la ce punct de art. sau lege sa deschid un nou proces in litigii de munca dupa publicarea noului cod de munca. Mai pot sa ma judeca pe cel vechi? In noul cod de munca este prevazut art de prescriptie a dreptului pe 3 ani?
1. Art.246 C.civ. a fost abrogat prin art. VI al Legii nr. 18 din 12. II. 1948 pentru modificarea Codului de procedură civilă .. cred ca este vorba despre art.246 C.proc.civ. ...:)

2. Ce treaba are noile modificari aduse Codului Muncii cu un litigiu de munca ? ... Capitolul Jurisdictia Muncii nu are modificari aduse prin Legea nr.40/2011.

3. Termenul de 3 ani se refera la litigiile de munca care au ca obiect plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator.

4. Dvs ati facut referire la termenul de 30 de zile de contestatie impotriva deciziei de incetare a raportului de munca ...ceea ce este total diferit.
Multumesc de informatii reformulez doresc o informatie privind art.246 din C.proc. civ ce spune ca daca renunt la judecata cererii nu mai pot sa fac drept de apel, la ce se refera?
Daca am incrisuri gresite in cartea de munca ce institutii pot trage la raspundere in afara de angajator.
Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Adica, impotriva incheierii se poate exercita numai calea de atac a recursului.

Inscrierile eronate in carnetul de munca pot fi rectificate de catre angajator sau de catre ITM ... ati fost la ITM? Despre ce greseli vorbiti?
Vina este si a angajatorului cat si la ITM deoarece nici o institutie nu calculat corect vechimea din cartea de munca. Angajatorul mi-a imanat o foaie ca au platit darile catre ITM si cei de la ITM au trimis la AMOFM o hartie cu un calcul de 68 de luni din toata perioada de peste 10 ani, asta reducand indemnizatia de somaj la 9 luni.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters202218, utilizator

Alte discuții în legătură

C. muncii [termenele de prescripþie extinctivã] ContSters206252 ContSters206252 [b]freeelis[/b] a scris: [quot] [b]athe[/b] a scris: [quot] preavizul nu produce efecte juridice. de cand veti primi decizia de concediere aveti 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Am primit termen peste un an si jumatate, cum este posibil? MihaelaRodicaBarbulescu MihaelaRodicaBarbulescu Am depus astazi la Tribunalul Bucuresti, sectia VIII-conflicte de munca si asigurari sociale, registratura,contestatia mea la decizia de concediere prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul moral garantat ca venit minim pe economie .. ContSters202218 ContSters202218 ''Cum dovedesti paguba la concedierea \"legala\" pe O.G. 9/2010 pe o functie inexistenta pana la concediere pe Legea 237/2007 [2], publicată în MO ... (vezi toată discuția)