avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui cu acelasi dosar. O alta problema este normal sa ai 12% spor vechime la 3 ani de munca si la 10 ani 18%. Ce lege poate sa ma lamureasca in privinta sporului de vechime.
Cel mai recent răspuns: ContSters202218 , utilizator 16:01, 12 Septembrie 2011
armys a scris:

Problema este ca societatea mi-a comunicat printr-un act ca au platit si pana la AMOFM mi-a dat lista ca s-a platit 68 luni si datorita acesteia am primit decat 9 luni de somaj pe 11 ani trecuti in cartea de munca ca munciti.

Solicitati societatii sa va elibereze copii de pe Ordinele de plata prin care a achitat contributiile sociale sau sa va emita o adresa prin care va comunice dvs sau AJOFM-ului numarul si data OP prin care s-a efectuat plata.
Cu aceasta adresa mergeti la somaj .
Dar daca nu ma judec, drepturile mele se prescriu?
Intr-adevar, anumite drepturi se prescriu dupa trecerea unei anumite perioade de timp.
freeelis a scris:

Intr-adevar, anumite drepturi se prescriu dupa trecerea unei anumite perioade de timp.
Judecarea conflictelor de munca Jurisdicţia muncii,Art. 282.referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă; de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate.
Dreptul de control al altor institutii raspunzatoare, prin sesisaze cum pot fi obligate daca nu au drept de judecarea la rezolvarea litigiului de muncă ?
armys a scris:

freeelis a scris:

Judecarea conflictelor de munca Jurisdicţia muncii,Art. 282.referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă; de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate.
Dreptul de control al altor institutii raspunzatoare, prin sesisaze cum pot fi obligate daca nu au drept de judecarea la rezolvarea litigiului de muncă ?

Cred ca faceti o confuzie intre obligatia institutiilor publice de a solutiona o petitie si judecarea proceselor care se face de catre instantele de judecata.
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă
soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

Alte discuții în legătură

C. muncii [termenele de prescripþie extinctivã] ContSters206252 ContSters206252 [b]freeelis[/b] a scris: [quot] [b]athe[/b] a scris: [quot] preavizul nu produce efecte juridice. de cand veti primi decizia de concediere aveti 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Am primit termen peste un an si jumatate, cum este posibil? MihaelaRodicaBarbulescu MihaelaRodicaBarbulescu Am depus astazi la Tribunalul Bucuresti, sectia VIII-conflicte de munca si asigurari sociale, registratura,contestatia mea la decizia de concediere prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul moral garantat ca venit minim pe economie .. ContSters202218 ContSters202218 ''Cum dovedesti paguba la concedierea \"legala\" pe O.G. 9/2010 pe o functie inexistenta pana la concediere pe Legea 237/2007 [2], publicată în MO ... (vezi toată discuția)