cavalieri a scris:
Mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate intr-o parcare de pe raza de competenta a Sectorului 1 Bucuresti.
Intrucat masura mi se pare "netemeinica si nelegala" am inteles sa depun contestatie. Eu sunt din Tulcea.
Contestatia impreuna cu celelalte documente necesare pot fi trimise si prin posta? Daca da, cum procedez cu taxa de 1 leu si timbrul judiciar? Certificatul de grefa il pot primi la fel?
Daca trebuie sa le depuna altcineva in numele meu, certificatul de grefa in cat timp de la depunere poate sa il ceara? La depunere sau dupa cateva zile? Cate?
Sunt amanunte pe care nu le-am gasit pe nicaieri!
Ma puteti ajuta?
Inca ceva: am gasit asta in OUG 69 din 2007:
3) Dovada inregistrarii plangerii depuse la judecatorie in termenul prevazut la alin. (1) se prezinta de contravenient la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, care va efectua mentiunile in evidente si ii va restitui permisul de conducere...
Intrebarea este: Unde ma prezint pentru a primi permisul daca acesta este trimis la IPJ Tulcea?
Respect!
Depunerea contestatiei dureaza 5 minute. Fiind vacanta, probabil, nu este coada.
Eliberarea certificatului de grefa poate dura de la o ora la o saptamana sau chiar mai mult, in functie de amabilitatea si cheful personalului. Este doar vacanta....
Problema locului de unde ridici permisul este complicata.
Art. 191 din HG 1391/2006 prvede:
(1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului
Permisul poate fi sau in Capitala sau la Tulcea. Ghici ghicitoarea ...