avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament cu prevederi interpretabile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament cu prevederi interpretabile

Am depus o cerere de despagubire conform legii 10, in anul 2001.Dupa 7 ani in care dosarul a trecut prin mainile multor comisii si era pregatit spre a fi trimis la Bucuresti, primesc raspuns ca se respinge cererea mea deoarece nu fac dovada de persoana indreptatita in intelesul art. 3 alin. (1) din legea 10/2001, " fiind vorba de un mostenitor testamentar cu titlu universal in baza caruia mostenitorul dobandeste doar bunurile mobile ce se vor gasi la data decesului in patrimoniul persoanei ce a testat." Testamentul prevede ca suntem mostenitori ai tuturor bunurilor mobile si ai unui cavou.

Despagubirea ceruta era pentru o casa demolata in 1973 plus terenul aferent, pe care acum exista un bloc, si pentru care s-au acordat despagubiri modice la acea data.

Stau si ma intreb de ce unii juristi au interpretat acest testament in favoarea mea iar altii nu? Aceste despagubiri nu sunt considerate a fi bunuri mobile ? La data incheierii testamentului (1984) acele bunuri (casa si teren) nu mai existau in patrimoniul persoanei care a testat, deci nu puteau fi incluse in testament.As vrea sa depun o contestatie dar nu stiu ce sanse mai exista.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2008
marius_cerbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius_cerbu , utilizator 18:24, 19 Septembrie 2010
Va multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testamente succesive raul89 raul89 Buna seara Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie: Exista doua testamente, unul particular, strict asupra unui imobil, intocmit in ... (vezi toată discuția)