ginnyy a scris:
nu cunosca datele exacte, dar incercam astfel:
27 februarie certificat medical - concediu medical pana in 10 martie
1 martie cerere demisie ; seful direct scrie pe cerere "aprobat, fara preaviz"
10 martie - cerere concediu odihna - seful direct ii aproba pana in 12 martie
12 martie - certificat medical pana in 1 mai (cu prelungiri succesive)
1 mai - nu mai aduce nimic - ii incetam CIM incepand cu 1 mai
s-a finalizat... dar ne intrebam care ar fi riscul ca salariatul sa conteste decizia de incetare a CIM (nu a existat preavizul de 15 zile)
raspunsul ar fi: preavizul este acordat in beneficiul angajatorului, nu al salariatului
Se pare ca mai toata lumea confunca CONCEDIEREA cu DEMISIA sau ACORDUL PARTILOR cand vine vorba de concedii medicale.
Un salariat are dreptul sa demisioneze cand doreste chiar si in timpul concediului medical. Nu inteleg cum a inaintat o demisie in care nu preciza data demisionarii, dar nu conteaza aceasta este data la care a inaintat demisia si aceasta a fost acceptata.
Concediul medical este platit pana la data demisie nu pana la data eliberarii lui . Pe certificat se mentioneaza motivul pentru care nu se plateste in intregime, exista rubrica pe certificat in care angajatorul motiveaza refuzul platii.
Este caraghios sa spui ca daca angajatorul i-a acordat concediu de odihna dupa demisionare atunci mai are dreptul sa solicite efectuarea preavizului. Dupa data acceptarii demisie nu se mai acorda decat c.o. neefectuat si nu se mai primesc alte concedii medicale la plata.
Din cate inteleg eu salariatul ( cel cu demisia FARA DATA DEMISIONARII.....) nu are nici cea mai mica idee despre DEPUNEREA VREUNEI DEMISII..............
Sunt societati care solicita de la angajare salariatilor ( si asta abuziv.............) o demisie scrisa fara data pe care o folosesc in cazuri de genul prezentat mai sus, sau cand le spun salariatilor sa nu mai vine de a doua si la servici folosind demisia pe care o au de la angajare.
Daca salariatul a continuat sa vina la servici si angajatorul a continuat sa il plateasca consider ca nici unul nici celalat nu au avut idee despre existenta acelei demisii.
Pentru "pop sanda"
O decizie se inregistreaza in termen de 5 zile de la data emiterii.
Conform articolului redat de tudorvaleriu:
Va redau din Codul muncii:
Art. 56. - Contractul individual de muncă încetează de drept:
...
d) la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare
anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;” (O.U.G. nr. 65/2005)
intrpretarea lui insa este asa cum spune legea :
inceteaza la data comunicarii data pana la care salariatul trebuie sa fie prezent la seviciu, adica in mod eronat ati incetat CIM in data de 1.09.2008 data incetarii CIM ar fi trebuit sa fie de 08.09.2008. Ce anume s-a intamplat cu zilele lucrate de catre salariat de la 01.09 pana la 08.09
Adica daca considerati ca nu puteati avea "promonitii in data de 05.09 nici salariatul nu putea avea premonitii in data de 01.09 sa nu se mai prezinte la locul de munca.