avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM demisie

un salariat isi da demisia, in timp ce se afla in concediu medical ; i se aproba incetarea CIM fara preaviz.

la ce data inceteaza CIM? ziua urmatoare demisiei sau data la care a incetat concediul medical?

multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:29, 16 Septembrie 2008
1. Nu va spun ca incalcati Regulamentul scriind cu majuscule, va spun numai ca e obositor sa le citesti si ma "streseaza"!
2. Asa cum ati zis si dvs., emiteti decizia in 15.09.2008, cu incetare a CIM din 01.09.2008. Termenul de 5 zile de la "perfectare" decurge de la 15.09.2008 (colegii avocati si juristi ma vor contrazice). Eu asa am facut mereu si, in cel mai rau caz, la ITM mi-au pus o stampila pe acte in care scria ceva de genul "sub rezerva legalitatii la un eventual control al ITM". Dar m-au controlat si nu m-au sanctionat. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa disciplinam salariatii sa anunte din timp intentia de a parasi locul de munca.Eu am scris acest lucru si in Regulamentul intern, dar degeaba. Dar... e munca grea asta cu lamuritul omului.
Termenul curge de la data emiterii deciziei (perfectare - este denumirea utilizata in Legea nr.130/1999). Prin urmare, emiteti decizia cu data de 15.09.2008, iar incetarea c.i.m. sa fie cu data de 01.09.2008.
emiteti decizia cu data de 15.09.2008, iar incetarea c.i.m. sa fie cu data de 01.09.2008

Suscriu
Va multumesc pentru lamurire. Nu am avut probleme cu inregistrarea deciziilor, am avut probleme cu controalele de la I.T.M. Am primit 2 avertismente si o amenda si toate pentru intarzierea comunicarii desfacerilor cim si data comunicarii in viziunea lor este data incetarii activitatii si nu data emiterii deciziei. M-am saturat sa incerc sa ii conving. Legiuitorul a imaginat situatia ideala in care stai frumos la birou si salariatii vin frumos si te informeaza ca sunt in concediu medical sau ca doresc sa plece cu / fara preaviz etc. In realitate este o munca foarte grea, eu am ajuns sa-i caut si acasa sa vad care este situatia lor si ce intentioneaza, pentru ca m-am saturat de controale si de amenzi de la toate institutiile posibile si imposibile care vin anuntate sau neanuntate si stiu sa dea doar amenzi, dar nu pot sa-ti dea nici un sfat.
Cata dreptate aveti "pop sanda"!
Functionarii publici de la ITM nu sunt nici mai destepti, nici mai competenti decat multi dintre noi, cei care lucram in domeniu. Au o placere diabolica sa te umileasca in public, la ghiseu, sa-ti arate ca depinzi de ei. Dar eu nu sunt de acord cu aceasta mentalitate a lor.
Ce spuneti dvs., intampin si eu zi de zi cu salariatii de la firmele cu care lucrez. Deosebirea este ca nu accept sa primesc sanctiuni din partea ITM fara o argumentare temeinica si legala. Pana acum am avut castig de cauza.
Va sfatuiesc sa contestati sanctiunile care vi se dau pentru motivele invocate de dvs. Sigur, veti avea castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim (art.56 lit. d) claudiabutisca claudiabutisca Am urmatoarea speta: Un angajat si-a depus cerere in vederea intocmirii dosarului de pensionare si incetarii cim cu data de 15.09.2008. Prin cerere solicita ... (vezi toată discuția)
Pensionare invaliditate si revisal ContSters56278 ContSters56278 Cum procedez avand in vedere noile prevederi privind Revisal ul ,in cazul in care am un angajat care la 02.07.2009 depune cerere de intocmire dosar pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe care de boala. Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In cadrul societatii unde lucrez avem o salariata care pe data de 07.03.2012 face 180 de zile de concediu medical. A venit la firma si a spus ca o ... (vezi toată discuția)