avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM demisie

un salariat isi da demisia, in timp ce se afla in concediu medical ; i se aproba incetarea CIM fara preaviz.

la ce data inceteaza CIM? ziua urmatoare demisiei sau data la care a incetat concediul medical?

multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:29, 16 Septembrie 2008
Nu este etic sa se faca anumite presupuneri, cum ar fi: "... nu are nici cea mai mica idee despre depunerea vreunei demisii..." . Pe ce se bazeaza, presupuneri?
Cred ca ar trebui sa ne limitam la topic daca avem raspuns si putem sa ajutam. Restul de comentarii par sa imbrace alte forme, departe insa de fi profesioniste.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
pentru "adelaida_07":
E corect ce spuneti dvs. dar la un pensionat pe caz de boala e o situatie speciala. Comisia medicala a precizat ca incepand cu data de... este propus la pensie. Fiind bolnav, salariatul nu mai poate veni la serviciu, deci nu poate lucra pana la data comunicarii deciziei. Cei de la ITM au sesizat corect si ei acest amanunt, care a scapat legiuitorului.
@ pop sanda
La data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, contractul individual de muncă al acestuia încetează de drept.
Prin urmare, decizia de incetare a c.i.m. se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii ei (emiterii ei). In acest caz, contestati in instanta amenda primita de la ITM.

off topic.
namiru a scris:

Nu este etic sa se faca anumite presupuneri, cum ar fi: "... nu are nici cea mai mica idee despre depunerea vreunei demisii..." . Pe ce se bazeaza, presupuneri?
Cred ca ar trebui sa ne limitam la topic daca avem raspuns si putem sa ajutam. Restul de comentarii par sa imbrace alte forme, departe insa de fi profesioniste.

Imi bazez afirmatie pa faptul ca :un salariat care demisioneaza in data x nu cere concediu de odihna dupa acesta data, nu mai aduce certificate medicale timp de 2 luni dupa demisionare..................
Nu cred ca exista un salariat care sa demisioneze doar sa faca si el ceva.............ca nu are ce.............
Nici un angajator care admite o demisie nu mai continua relatiile de munca cu salariatul demisionar. In ce baza a continuat raportul de munca raportul de munca? Care este motivatia pentru care nu a emis decizia de desface CIM in termen?
Afirmatiile mele nu erau comentarii erau constatari...................
Consider ca nu m-am indeprtat de subiect si nu este nimic lipsit de profesionalim in constatarea faptului ca o anumita situatie este prezenata intr-o maniera deosebita de realitate...............
In cazul in care nu am inteles bine scopul acestui forum imi cer scuze ..............dar consider ca este un forum deschis pentru discutii si nu pentru consultatii gratuite, fapt pentru care fiecare este liber sa faca observatiile pe care le doreste atata timp cat le face intr-o maniera civilitata si cu un limbaj adecvat. Despre ce ETICA vorbiti?
@ tudorvaleriu
In cazul pensionarii pentru invaliditate data incetarii este cea propusa de medic nu data comunicarii deciziei de pensionare.

sALARIATUL A FOST PROPUS PENTRU PENSIE DE INVALIDITATE INCEPAND CU DATA DE 01.09.2008, DUPA CE IN ULTIMELE 3 - 4 LUNI A FOST IN CONCEDIU MEDICAL ( INCLUSIV LUNA AUGUST). IN NICI UN CAZ NU A LUCRAT IN LUNA SEPTEMBRIE SI NICI CERTIFICAT MEDICAL NU A PREZENTAT. AM PREZENTAT SITUATIA ACEASTA PENTRU CA ESTE CEA MAI RECENTA SPETA PENTRU CARE AM AVUT DISCUTII CU D-NI INSPECTORI DE MUNCA. EU AM PROBLEME CU SALARIATII MEI IN GENERAL IN CAZUL DESFACERII CONTRACTELOR DE MUNCA, PENTRU CA PLEACA SI UITA SA ANUNTE SAU SA-SI FACA O CERERE. AM APROX. 500 DE ANGAJATI SI DACA AS LUA LEGEA "AD LITERAM" LA 80% AS PUTEA SA LE DESFAC DISCIPLINAR CIM, AR TREBUI TOATA ZIUA SA FAC CONVOCARI SI CERCETARI PREALABILE
DE ACEEA VA ROG SA-MI SPUNETI CE INTELEGETI PRIN PERFECTARE? DACA UN SALARIAT NU IMI VINE LA MUNCA SA ZICEM DE LA 01.09.2008 SI APARE IN DATA DE 15.09.2008 SI SOLICITA DESFACEREA CIM, II EMIT DECIZIA DE DESFACERE A CIM CU ACORDUL PARTILOR IN DATA DE 15.09. SI LA INCETARE II PUN DATA DE 01.09.2008, CARE ESTE TERMENUL DE COMUNICARE LA I.T.M.? LOGIC, PERFECTARE = EMITERE, SAU NU? SI REVIN, CUM SA COMUNIC O DECIZIE PANA NU O IAU.

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim (art.56 lit. d) claudiabutisca claudiabutisca Am urmatoarea speta: Un angajat si-a depus cerere in vederea intocmirii dosarului de pensionare si incetarii cim cu data de 15.09.2008. Prin cerere solicita ... (vezi toată discuția)
Pensionare invaliditate si revisal ContSters56278 ContSters56278 Cum procedez avand in vedere noile prevederi privind Revisal ul ,in cazul in care am un angajat care la 02.07.2009 depune cerere de intocmire dosar pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe care de boala. Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In cadrul societatii unde lucrez avem o salariata care pe data de 07.03.2012 face 180 de zile de concediu medical. A venit la firma si a spus ca o ... (vezi toată discuția)