avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea conflictelor in civil
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea conflictelor in civil

In mare parte conflictele din civil si nu numai, se pot rezolva pe cale amiabila,prin mediere.
Sunt dispusi avocatii sa conlucreze cu mediatorii ,avand in vedere faptul ca drumul lung al unui proces se scurteaza la cateva ore iar costurile se reduc la minim, pentru justitiabili?
Data post: Joi, 4 Iunie 2009, 23:39
Subiect: RE: ce poate face un mediator si un avocat nu?

CE POATE FACE UN MEDIATOR SI UN AVOCAT NU?
Am sa supun dezbaterii urmatorul caz.
La aceasta oara(23:14)partile se afla impreuna la mediator, reprezentate fiecare de catre avocat. In privinta conflictului existent intre parti, acestea considera ca fiecare au dreptate. In consecinta au convenit ca litigiul dintre ele nu poate fi solutionat decat prin mediere. Nici una dintre parti nu isi pune sperante in procedura de mediere si ca aceasta va genera un rezultat multumitor.Considera ca daca procedura de mediere va esua doar instanta va fi cea care le va putea face dreptate.Insa s-a ivit o alta problema!! La ora 24 dreptul la actiune se stinge prin prescriptie, ca nefiind exercitat in termenul stabilit de catre Decretul 167/1958..Nu exista temei de suspendare a cursului prescriptiei.Prescriptia nu poate fi intrerupta la aceasta ora si este si prea tarziu pentru a promova o actiune in instanta (ora23:50)...Mediatorul are pregatita solutia.
Ce pot face avocatii partilor in aceasta situatie?
Vreau doar sa reamintesc ca acesta este un bun exemplu de ce poate face mediatorul si avocatii nu.
Solutia mediatorului se regaseste in legea care guverneaza profesia de mediator.....
biroudemediatorastalas a scris:
In privinta conflictului existent intre parti, acestea considera ca fiecare au dreptate.

Asta e un fel de ghici ciuperca, ce-i?
Trecand peste faptul ca nu inteleg sensul frazei citate (cum fiecare au dreptate? Adica fiecare dintre parti crede ca ea are dreptate, nu? Ca ar fi culmea ca ambele parti sa creada ca fiecare are [sau au] dreptate), dar trecand peste asta, se poate rezolva cu un act de mana, insa cum?
Depinde care e situatia (curge o prescriptie... pentru ce, impotriva carei parti, a ambelor sau cum?), ca noi cunoastem ca vai! curge o prescriptie si cum rezolvam, adica nu stim mare lucru!
Daca prescriptia curge in favoarea partii pe care o reprezint, plec linistita acasa, impreuna cu partea (ma rog, nu iau partea la mine acasa!).
Daca prescriptia curge impotriva partii pe care o reprezint sau asist, incerc sa inchei o hartie. Cu mediator sau fara, preferabil insa cu avocat de partea cealalta. Nu vad de ce insa partea cealalta ar semna, sincer...
In plus, exista servicii de curierat, nu stiu daca non-stop, dar se prea poate, si pot depune actiunea si la ora aia probabil, daca ma chinui putintel!
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Ce spun judecatorii si avocatii despre medierea conflictelor tatu  tudor  2007 tatu tudor 2007 Vizionare placuta Click pentru a vedea: http://www.tv-net.ro/Video-Medierea-alternativa-pentru-solutionarea-conflictelor+681 (vezi toată discuția)
Activitati de mediere ale avocatilor Gina Iacovici - Diaconu Gina Iacovici - Diaconu Imi cer scuze daca mai exista un topic asemanator insa cautand pe forum nu am gasit subiectul propriu zis. Va rog sa va expuneti opiniile asupra unor probleme ... (vezi toată discuția)