shishiza a scris:
â�� Homosexualitatea - Nu este o boalaâ��. In anul 1963, Comitetul Academiei Medicale din New â��York a ajuns la urmatoarea concluzie: â�� homosexualitatea reprezinta intr-adevar o boalÄ�. Homosexualul este un individ cu tulburari in sfera emoţionala, incapabil sa formeze relaţii heterosexuale, normaleâ��. In anul 1992, Organizatia Mondiala a Sanatatii scoate homosexualitatea din lista diagnosticelor
Cred ca am mai scris de cateva ori despre procesul acesta prin care un comportament social este transformat in boala. Se numeste "medicalizare" si este ocupatia de baza a psihiatriei, care, prin medicalizare, incearca sa-si zica singura "medicina" sau "stiinta"dar nu prea reuseste nici una, nici cealalta.
Psihiatria este cea care a inventat diagnostice pentru sclavii care fugeau de pe mosia stapanului [drapetomania, de la drapetes, sclav fugar si mania], care potrivit acestei "stiinte" erau "bolnavi psihic", nu persoane care doreau mai mult libertatea decat se temeau de pedeapsa.
Dupa ce oamenii cu pielea mai inchisa la culoare au fost ... hmmm ... declarati oameni, psihiatria (care de atata stiinta cat era habar n-avea ca nu negrii sunt neoameni) a inventat isteria
[de la hystera= uter] o "boala" care afecta numai femeile care doreau fie sa voteze, fie sa poarte pantaloni, fie sa munceasca in afara gospodariei si care se manifestau galagios pentru a obtine ceea ce doreau.
Nu veti fi probabil surprinsi daca va scriu ca femeile au obtinut ceea ce doreau in ciuda diagnosticelor inventate de "medicii" psihiatri. Insa veti fi probabil surprinsi sa aflati ca psihiatria a supravietuit si a trecut zambind pe langa constatarea ca femeile sunt oameni.
Urmatoarea tinta a fost homosexualitatea, care a fost definita ca boala. A fost una din marile realizari ale psihiatriei pentru ca, pe de o parte, parea sa fie o conceptie umanista care ii scapa pe homosexuali de la inchisoare iar pe de alta parte parea sa le ofere o solutie catre normalitate. S-a dovedit a fi una din cele mai sinistre si de succes medicalizari si a nascut ideea populara ca homosexualul este o persoana bolnava din punct de vedere afectiv, orice ar putea sa insemne asta.
Dupa ce homosexualitatea a fost scoasa inafara sferei de influenta a psihiatriei aceasta, fara sa roseasca deloc, a medicalizat alte comportamente sociale cum sunt consumul de droguri si alcoolismul.
NU este o alegere... ci o orientare constienta spre un anumit scop:
:O Asaaaa? Pai indreptarea constienta catre un scop nu cumva presupune ca anterior ai facut o alegere intre mai multe scopuri? Intreb si eu.
Omul este una din putinele specii care foloseste sexul pentru socializare. Imprejurarea ca sexul, respectiv comportamentul sexual, imita de cele mai multe ori comportamentul reproductiv a condus la o adevarata cascada de confuzii. Astfel, dl. Freud a ajuns la concluzia ca toate comportamentele sexuale care constituie abateri majore de la scopul comportamentului reproductiv sunt "perversiuni sexuale", legiuitorii virtuosi au incriminat apoi unele din manifestarile sexuale fara scop reproductiv s.a.m.d.
Comportamentul sexual nu este insa acelasi lucru cu comportamentul reproductiv indiferent daca e vorba despre hetero sau homosexualitate.
Comportamentul sexual are ca scop mentinerea legaturilor intr-un cuplu iar comportamentul reproductiv are ca scop perpetuarea speciei. Activitatile sexuale sunt un element atat de important in mentinerea coeziunii cuplului incat in aproape toate situatiile in care cuplurile se destrama e vorba despre sex sau si despre sex.
Nu numai scopul comportamentului sexual difera de comportamentul reproductiv ci acestea difera in atat de multe puncte incat sunt uimit ca e posibil sa fie confundate.
De fapt, cea mai mare parte a comportamentului sexual ocoleste intentionat scopul reproductiv. Trebuie observat ca in nici o ipoteza comportamentul reproductiv nu are nevoie nici de afectivitate si nici de placere (reproducerea e posibila chiar si in situatia extrema in care partenerul este necunoscut) insa comportamentul sexual e atat de legat de afectivitate si de placere incat separarea lor e imposibila.
Chiar daca comportamentul sexual mijloceste
SI reproducerea speciei nu trebuie sa uitam niciodata ca nu are
DOAR acest scop
Inchei scriindu-va ca daca homosexualitatea este o aberatie cat timp ne raportam la reproducerea speciei nu poate fi la fel daca ne raportam la sexualitate ca la un mijloc de socializare care are drept scop mentinerea legaturilor sociale. Homosexualitatea nu este o aberatie de comportament social ci doar o varietate a acestuia pentru ca e dreptul fiecarui individ sa lege si sa mentina legaturile sociale pe care le doreste.
Faptul ca mie imi face placere si ca-mi doresc sa ma leg afectiv de femei si sa socializez cu acestea intr-un anumit mod nu-mi da dreptul sa-i privesc cu superioritate pe cei care isi doresc sa se lege afectiv si sa socializeze pe calea sexului cu persoane de acelasi gen cu ei.
...
later edit
...
Cata vreme
putem sa transmitem altora numai informatii despre ceea ce ne dorim iar nu dorinta ca atare, dupa cum putem transmite informatii despre un anumit miros, sau gust ori culoare iar nu perceptia noastra subiectiva despre mirosul, gustul sau culoarea ca atare, nu exista nici un pericol ca transmiterea unor informatii despre preferintele sexuale ale unuia sa contamineze pe altul, dupa cum eu nu-l pot convinge pe domnul eumarian ca icrele sunt delicioase, indiferet cata publicitate voi face (adevarul gol-golut este ca nici eu nu le pot manca, nici macar pe cele negre).
Dorinta sexuala este o chestiune atat de subiectiva si atat de putin legata de vointa incat prudenta noastra "sa nu se contamineze si altii!" imi starneste rasul. Daca ar exista contaminare ar trebui sa fie si in sens invers si va asigur eu ca psihiatria ar fi gasit o cale sa-i contamineze pe cei care in urma cu vreo 20 de ani erau inchisi alaturi de persoane de acelasi sex ca masura coercitiva pentru ca avusesera relatii sexuale cu ... persoane de acelasi sex. :O
Pentru mine nu exista nici o indoiala ca desi orice persoana normal dezvoltata psihic se poate abtine de la manifestarile sexuale pe care le doreste, aceasta abtinere ii va produce o stare de profunda frustrare si in cele din urma chiar o nevroza. Nu vad de ce,
cata vreme nimeni nu are de suferit, societatea ar trebui sa reprime ori sa ascunda faptul ca unii din membrii ei isi aleg ca parteneri sexuali persoane de acelasi gen. Nu vad de ce trebuie sa fim intoleranti cata vreme nu exista vatamare.