Da... poate ca sfatul sa fie practic, insa cam duce la savarsirea infractiunii de violare de domiciliu...
Ca avocat m-as ferii sa dau astfel de sfaturi, chiar si pe un forum...
Care domiciliu... ? au indivizii aia domiciliul trecut in BI/CI ...?? NU !! asa ca nu sunt probleme si evacuarea se poate face si de buna voie si fortata si silita .
Anghelus, pe bune, ii bagi pe oameni in puscarie...
Domiciliul, in penal, e de fapt...
In plus, daca nu-ti place aia cu domiciliul, ia tulburarea de posesie... Ce dumnezeu, arunci oamenii in luni de dat cu subsemnatul pe la politie?
Cum sa spui asa ceva ca nu stie politia despre dreptul de proprietate? Politia stie ca exista prevedere legala expresa ca e nevoie de hotarare judecatoreasca pentru o evacuare, a oricui de oriunde. Si nicun politai nu te va ajuta sa dai afara oameni in lipsa unei astfel de hotarari, ca nu se fac si ei complici!!!
Tulburarea de posesie inseamna condamnare fluierand pentru proprietarul care intra in proprietatea lui aflata in posesia altuia... Si toti martorii si proces-verbal si tot devin dovezi pentru condamnarea omului, totul e impotriva ta! Ca fara ele, poate mai aveai sanse de o amenda administratia...
Nu-mi vine sa cred ce sfaturi!
Trebuie hotarare, asa zice la lege...
Cat priveste userul, ia sa vedem, hartia aia de mana e inregistrata la Fisc?
Stimate domn,
in niciun caz nu puteti intra in apartamentul dvs. cata vreme acolo, dpdv legal este domiciliul unei alte persoane - chiriasul .Oricat de absurd ar parea, fra acordul acestuia nu puteti intra decat intr-un caz de forta majora - arde, se scurg gaze, apa...etc.Chiar daca acei indivizi nu au adresa din buletin acolo - ar constitui infractiune sa intrati fara acordul lor. NU FACETI ASTA. CEI CE V-AU SFATUIT ASA NU STIU DESPRE CE VORBESC! NU AVETI NEVOIE DE UN DOSAR PENAL!
Este corect insa ce v-au sfatuit colegii care au zis sa faceti o ordonanta presedintiala si in paralel o actiune pe dreptul comun - orice avocat serios va va castiga dosarul - dupaparerea mea ordonanta presedintiala nu va tine dar merita incercat.
Costi Boncu
Mă mir că un avocat poate da sfatul pe care l-a dat anterior colegul avocat în sensul de a se folosi forţa şi nu legea în intrarea în imobil, chiar dacă este al său...Aceasta este infracţiune toată ziua. Dacă în acel moment, chiriaşul cheamă poliţia, aceasta l-ar lua pe sus pe proprietarul care doreşte să intre cu forţa în imobil, pentru un motiv sau altul....
Nu ştiu ce avocat s-ar duce alături de user pentru a "tempera" atmosfera ce s-ar crea, pentru că în acest fel şi el ar fi participant la săvârşirea infracţiunii de tulburare de posesie.
Chiar şi motivarea necesitatii intrării în imobil a proprietarului fără ştirea chiriaşului pe motiv că ar curge apa etc., este cam trasă de păr pentru că eu, dacă aş fi acel chiriaş aş face o plângere şi de furt, spunând că proprietarul a intrat în apartament şi mi-a furat un lanţ de aur de pe masă, de pildă, un obiect mic dar valoros care poate fi băgat în buzunar fără să observe niciun martor prezent...
Calea legală este mai anevoioasă sar este sigură şi fără dureri de cap...;)