avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Denigrarea imaginii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Denigrarea imaginii

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.
Pentru a se efectua expertiza contabila, carcotasa dumneavoastra trebuie sa conatcteze, sa angajeze si sa plateasca un expert contabil autorizat. Ea solicita expertiza si este firesc sa suporte initial costurile.
Daca expertul, prin raportul ce-l va intocmi, va concluziona ca evidenta contabila este bine intocmita si cu respectarea legii, carcotasa ramane cu "buzele umflate". Daca expertul concluzioneaza ca s-au facut greseli prin care s-au adus pagube asociatiei dumneavoastra si proprietarilor, atunci dumneavoastra va trebui sa-i platiti aceasta expertiza.
In functie de cele doua situatii, puteti apoi sa va ganditi la instanta sau sa nu.
Dar poate se rezolva sau se mai reduc suspiciunile daca cenzorul sau comisia de cenzori face verificarile firesti si rezultatul acestora este adus la cunostinta comitetului executiv sau, asa cum este obligatoriu prin lege, prezinta un raport in adunarea generala anuala.
Respectiva persoana chiar face parte din comitet si are restanta de 1600 lei la care se va adauga si suma de pe actuala lista, in jur de 400 lei, restante acumulate in 5 luni de zile. In urma cu un an i s-a raspuns si in scris si am crezut ca a inteles si modul de calcul si faptul ca nu este nimic gresit in acest calcul. Exista si cenzori si raporturi lunare ale comisiei de cenzori si dare de seama a comisiei citita in Adunarea generala. Probabil ca acum, tinind cont de restanta pe care o are, se ghideaza dupa expresia"cea mai buna aparare este atacul". Stiu ca veti spune ca trebuia data in judecata dupa 90 de zile de restanta, dar stiti cum e la bloc, suntem toti vecini , mai toleram , mai intelegem situatia fiecaruia etc., insa asta este treaba comitetului din care si ea face parte iar ea de asta nu pomeneste nimic, in schimb ma agaseaza pe mine cu acuzatii. Ca nu stie cum se fac calculele si chiar ca nu pricepe daca-i explic pot sa inteleg, dar pe mine ma deranjeaza cind acuza la modul general : "sunt foarte multe greseli", "cum o dai cum o sucesti tot nu pica" etc, expresii folosite si in prezenta altor persoane, si cum subiectul asta este unul destul de sensibil unii oameni se mai lasa influentati, mai discuta pe la colturi. Pina acum i-am "demontat" toate acuzatiile cind a venit cu ceva concret, gen :ca am gresit la calculul penalizarilor, ca totalul apei calde din coloana de intretinere nu corespunde cu totalul din factura (nici nu are cum pt ca 2 mc pe luna sunt prinsi la cheltuieli pe parte comuna stabilite de citiva ani de ad.gen.) etc., insa ea nu vine cu intrebari, vine direct cu acuzatii si mai ales amenintarea asta cu expertiza a fost maxima. De asta am vrut sa stiu acest aspect, dupa ce expertiza imi va fi favorabila,daca pot eu sa o dau in judecata pentru ca sincer as face-o, desi pina la 43 de ani nu m-am judecat cu nimeni. Chiar as vrea sa isi piarda niste bani cu expertiza desi cred ca daca i-ar avea si-ar plati restanta.
Vreti un sfat de administrator cu peri albi scosi de asemenea carcotasi?
"Cainii latra, caravana trece". Singura chestie care va revine in asemenea cazuri este sa gasiti o modalitate de abordare specifica in care sa vorbiti cat mai putin si sa o puneti sa scrie cat mai mult. Scrisul calmeaza! :)
Bani de expertiza nu va avea, asa ca nici nu are rost sa va faceti nervi de pomana!

Totul e sa fiti dv. cu inima impacata ca ce faceti acolo, in calcule, este corect. In rest, ....gradina Domnului este foaaarte mare si multa lume incape-n'transa. ;)
Offf, aveti dreptate, stiu si multumesc pentru sfat, tocmai ca eu stiu ca e corect si stiu si ce am gresit, ca greseli mici si chiar lipsite de importanta am mai facut, insa nu tin de calcule sau de bani, si tocmai de asta ma amarasc, ca sunt nedreptatita. Discutii cu proprietarii au mai fost din 2003 de cind lucrez asta, insa aceasta femeie intrece orice imaginatie si de asta am vrut sa stiu daca eu pot sa imi apar reputatia prin acest act final -chemarea in instanta pentru calomnie- si se pare ca da. Multumesc inca o data:)
Contabilul nu greseste, daca greseste plateste. Asta este. Ce face cenzorul si presedintele. De ce nu obsearva ei greselile facute intentionat sau neintentionat.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in modul administrare apartamente de vacanta cicix cicix Sunt administratorul unei Asociatii de proprietari atipice - apartamente de vacanta . Exista restantieri care contesta anumite parti din cheltuieli si pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)