avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Denigrarea imaginii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Denigrarea imaginii

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.
Atunci cand v-ati asezat pe scaunul de administrator trebuia sa va asumati raul pe care l-au facut o gramada de administratori si care au atras anatema asupra tuturor.
Asumati-va aceasta stare si incercati sa demonstrati prin fapte si comportament ca sunteti mai presus de orice banuiala. Respectul, in cazul administratorilor de bloc, se castiga in ani de zile de efort si "broaste raioase inghitite".
Nu in instanta o sa va castigati reputatia, ci in activitate. Ceilalti locatari ar trebui sa fie de partea dv. Nu este asa?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
elga50, moderator
Ba da, sunt. Poate vreau eu pre mult, nu pot fi toti oamenii multumiti probabil. Pe mine insa ma deranjeaza felul cum pune problema ,nu faptul a are nelamuriri.
@ogra. Da , contabilul plateste daca e ceva de platit, dar la fel de bine sunt greseli care se pot indrepta in contabilitate, aici insa nici nu este vorba de greseli contabile, nu as avea tupeul sa sustin ca sunt "curata" daca greselile ar aduce vreun prejudiciu asociatiei, eventual imi aduc mie (a trebuit sa platesc penalizarile unei luni/ap. pentru ca am sarit peste aceasta luna, am observat dupa inca o luna si pina a venit proprietarul sa plateasca s-a intrat in penalizari). Se mai intimpla si neatentii, din partea oricui, contabil , cenzor, presedinte. Sau am citiva care nu suporta sa se vada "cu rosu" pe lista, astfel ca, dupa ca platesc insisista sa-i sterg de la restante, ti se pare asta o fapta iesita din comun? Aduce vreun prejudiciu asociatiei? Eu cred ca nu.
Ne atentiile cf. Codului penal la o adica se pot considera usor abuz in serviciu si este deja caz penal.Lista de plata chiar si restantele se scriu de obicei in negru si odata afisat ramane nemodificat, eventual se reface. Lista de plata este o factura catre proprietari si nu se modifica in functie de pretentiile unora.
Da? Caz penal pentru asta? Va multumesc ca m-ati "urecheat" o sa fiu mult mai atenta sa nu mai abuzez de "functia" pe care o am. Vad ca ma comentati pe mine dar nu ziceti nimic de abuzul pe care il face un membru al comitetului pentru faptul ca, desi are restanta mai mare de 90 de zile nu ia nici o masura in sensul asta, adica macar sa isi ia un angajament de plata, ca in judecata ar fi culmea sa se dea singura, nu, ea a gasit calea sa atace ce o fii numai situatia proprie nu.
In multe asociatii, daca nu in toate, sunt cativa carcotasi. Si-aici pe forum sunt unii prapastiosi care confunda o greseala de inregistrare in contabilitate cu frauda.
Acestia sunt cei care-au auzit ceva de constitutie, de lege, de penal sa "trebunal" ca-n Caragiale.
Pentru acestia fac precizarea ca evidenta contabila se tine conform legii contabilitatii si nu conform cursurilor de la scoala de indreptat oameni.
Aceata lege a contabilitatii precizeaza, printre altele, ca o greseala in contabilitate se indreapta, se repara atunci cand se constata prin operatiuni de "stornare", note contabile, facturare in rosu, refacturare... De aceea in contabilitatea oricarei persoane juridice sau fizice (care trebuie sa tina contabilitatea), intervine verificarea ce se face de catre cenzori in cazul asociatiilor de proprietari.
Pai daca cenzorul verifica si constata ca s-a inregistrat gresit o suma (o incasare consemanta altui proprietar decat celui care a platit), un sold gresit la casa ( s-a preluat soldul final de 245 lei ca sold initial al zilei urmatoare dar cu suma de 295 lei) s.a.m.d., acesta dispune repararea imediat, pe loc a acestor greseli in evidenta. Dar constatarea poate fi facuta dupa afisarea liste si-atunci este imposibil sa mai apara corectuara afisata imediat. Aceasta va apare pe lista urmatoare.
Contabilitatea nu este chirurgie sa nu se mai poata lipi la o luna dupa operatie organul extirpat din greseala, ca intre timp organul a murit.
Greseala, actul se poate reface in termen de 30 de zile de la constatare. Este legal si nu este o infractiune.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in modul administrare apartamente de vacanta cicix cicix Sunt administratorul unei Asociatii de proprietari atipice - apartamente de vacanta . Exista restantieri care contesta anumite parti din cheltuieli si pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)