avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Denigrarea imaginii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Denigrarea imaginii

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.
Multumesc @adriantot pentru sustinere, stiu aceste lucruri dar mai exista oameni ca vecina mea cea atotstiutoare si ca aceasta persoana virtuala "ogra" tot un atotstiutor carora am impresia ca pur si simplu le place cearta si urmarile ei, oare chiar nu isi dau seama ca daca ar fi cum zic ei am fi mai multi prin puscarii decit prin libertate pentru orice "maruntis". Si apropo @ogra, asociatia are DREPTUL , da , sa dea in judecata si din cite stiu dreptul e una si obligatia e alta, iar chemarea asta in judecata nu o face administratorul si nici contabilul, ci comitetul si presedintele.
Oana_Chi a scris:

Buna seara, am si eu o intrebare si va multumesc anticipat daca ma puteti lamuri. Sunt contabil in cadrul unei asociatii de proprietari si am probleme cu unul dintre proprietari, care ma tot acuza de diverse "greseli" pe care le considera chiar intentioante si, desi vin cu argumente, nu au importanta pentru ea, in cele din urma amenintindu-ma ca va plati o expertiza contabila doar ca sa demonstreze ea ce infractoare sunt eu. Problema mea nu este expertiza, pentru ca stiu ca totul este in regula, dar vreau sa stiu, dupa ce rezultatul aceastei expertize va iesi favorabil mie am dreptul sa o dau in judecata pentru denigrarea imaginii? Va multumesc anticipat.

Nu inteleg. Persoana are dreptul sa ceara si sa plateasca o expertiza contabila . Faptul ca va anunta ca isi va exercita acest drept nu reprezinta o amenintare. Daca rezultatele sunt bune pt. dvs, adica totul este asa cum ati calculat dvs. este cheltuiala persoanei respective pentru ca a dorit expertiza.
Unde este denigrarea?
Daca vreti sa o actionati in instanta pentru denigrare va trebui sa faceti dovada denigrarii. Expertiza contabila "favorabila" dvs nu reprezinta o denigrare ci o garantie data acelei persoane ca v-ati facut treaba bine.
@ogra, ca de obicei exagerezi. Daca ar fi asa cum spui dumneata, aproape toti contabilii, economistii, sefii de birou, etc.,etc. ar fi actionati in penal...
In cazul nostru, chiar legislatia noastra specifica spune ca, da daca ai intocmit o lista de plata cu oarece greseli, ramane ”batuta in cuie”, daca s-au gasit greseli sau erori de interpretare, acestea se rectifica in urmatoarea luna. Desigur, discutam de erorile neintentionate. Daca sunt erori intentionate, aplicate cu rea-credinta in favoarea/defavoarea cuiva, atunci este alta poveste.
Deci incearca sa intelegi lucrurile aceste si apoi sa bagi in speieti un user care din start ne-a povestit un caz pe care il traieste in as. sa si ne-a cerut sfatul, cum sa procedeze. Nu toti oamenii pot sa suporte astfel de ”lucraturi” - chiar daca ”lucratorul” face parte din com. executiv. In viata mea am vazut destui dintr-astia care se trezesc vorbind, numai asa sa faca impresie... Efectiv, ma intreb ce atitudine au ceilalti membri ai com. executiv, presedintele, com. de cenzori? Eu i-as da un test, sa intocmeasca intr-o luna listele de plata - desigur in paralel cu administratorul, si atunci se lamuresc lucrurile!
Dle Adam Grecu va multumesc ca i-ati spus si dvs. lui ogra toate acestea pentru ca incepusem sa ma gindesc daca sa ma autodenunt sau nu:)). De ce consider eu ca persoana ma denigreaza? Pentru ca instiga pur si simplu pe ceilalti proprietari la modul ca spune unuia sau altuia ca as fi zis eu nu stiu ce, mie imi spune ca oamenii se duc la ea sa se plinga iar cind am intrebat persoanele respective de ce nu au venit la mine sau la presedinte nu au recunoscut ca s-au plins la ea. Cind este pusa de fata nu recunoaste de fapt rastalmaceste ceea ce a zis gasindu-si justificare. Si dupa cum am zis in alta postare foloseste niste expresii la modul general, ca totul este gresit, ca nimic nu e bine, iar cind luam datele concret spune ca nu se pricepe. Atunci de unde stie ca totul este gresit? Iar treaba cu expertiza o consider o amenintare pentru ca asa o foloseste , ca pe o amenintare. Sper ca ati inteles de ce am pus de la inceput intrebarea in legatura cu stricarea imaginii, eu nu am nimic cu expertiza, vor fi niste bani cheltuiti degeaba, dar pina se va face si pina se ajunge la un rezultat va trece niste timp, nu se face asa dupa o zi pe alta,iar intre timp stiti cum sunt oamenii cind e vorba de banii lor, mai ales ca eu am o situatie materiala foarte buna si care a mai fost comentata pe la colturi in toti acesti 8 ani de cind tin aceste acte. 8 ani in care nici macar nu am platit vreo penalizare vreunui furnizor nu stiu cum as fi putut sa imi insusesc eu bani fara sa se opreasca vreuna din utilitati. Unuia dintre cenzori i-a spus pur si simplu ca abereaza intr-o discutie care nu avea legatura cu blocul, femeia, mult mai in virsta decit persoana s-a suparat atit de tare ca nu mai vrea sa se implice atit timp cit fata asta face parte din comitet. Ceilalti membrii ai comitetului sunt persoane linistite si fara tupeu si stiti cum e cind tu esti un om cuminte si intilnesti unul din asta cu tupeu nelimitat, mai ales ca la venirea in bloc(de vreo 4 ani) s-a "prezentat" ca avocat, acum mai nou cineva a tras concluzia ca ar fi de fapt jurist. Ma rog, probabil ca m-am agitat eu foarte tare intr-un moment de stres maxim, eu sincer va spun ca pina la virsta asta nu am mai intilnit asa o persoana dificila,mai ales ca este si mult mai tinara decit mine. Am mai avut pe cineva asemanator in bloc si am cooptat-o in comisia de cenzori si s-a calmat imediat dupa ce au ajuns actele la verificat la ea. Asa ma gindeam sa fac si acum, cum m-ati sfatuit si dvs. o sa-i dau actele desi nu e cenzor, sa le verifice ea, desi m-a deranjat maxim un alt gest. A luat cheile de la presedinte si impreuna cu un alt membru al comitetului a mers in biroul unde se fac incasarile sa umble ea prin acte nu stiu ce sa caute, insa actele nu sunt acolo, deoarece nu exista nici un dulap, fiset etc. actele sunt la mine acasa. Poate ca nu ar trebuie sa fie la mine, dar si in acel birou daca ar fi dulapul ar avea cheie care ar sta clar la mine. Asa mi se pare normal. A gasit acolo doar dosarul cu listele mai vechi, cele afisate la avizier si indosariate si l-a luat acasa. Deci daca gasea dosarul cu facturi de ex il lua si pe acela nu? Si putea scoate orice din el, de ce as crede ca este o persoana bine intentionata cind ea are restante de 5 luni si sustine ca pentru binele blocului vrea sa scoata la iveala "greselile". Scuze de aceasta adevarata "scrisoare" si multumesc pentru sfaturi. :)
Si ce face cu listele acasa? :happy:

Alte discuții în legătură

Nelamuriri in modul administrare apartamente de vacanta cicix cicix Sunt administratorul unei Asociatii de proprietari atipice - apartamente de vacanta . Exista restantieri care contesta anumite parti din cheltuieli si pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)