avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am 17 ani pot pleca de acasa definitiv?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am 17 ani pot pleca de acasa definitiv?

Buna ma numesc Alina am 17 ani ,mai am o surioara in varsta de 14 ani. Problema mea este urmatoarea... am plecat de acasa impreuna cu sora mea deoarece am avut niste absente la scoala si urma sa primim o bataie sora cu moartea.Nu e prima data cand mama ne bate , ne-a batut de cand eram mici in repetate randuri... sunt intr-un liceu bun , am note mari, nu vreau sa renunt la scoala ,dar vreau sa stiu daca este posibil ca eu impreuna cu sora mea sa putem pleca definitiv de acasa . Mentionez ca stam tot la rude, dar as dori sa stiu daca se poate sa schimb domiciliu si sa iesim de sub tutela mamei si a bunicului. Va multumesc pentru ajutor.:((
Niciun motiv,nu justifica maltratarea unui copil ! Dar,nici plecarea de acasa nu este o solutie. Asa ca,ar trebui gasit un compromis. Parerea mea ar fi ca tu,Alina,sa stai de vorba cu mama ta si sa-i explici ca nu mai suporti sa fii batuta,pentru nimic,iar daca mama ta o va mai face,ii poti spune clar si ferm,ca vei apela la autoritatile statului pentru a primi protectie. Dar,ar trebui sa o asiguri ca nici tu nu vei mai lipsi de la scoala...Si astfel s-ar rezolva toate problemele.(AUTORITATEA NAŢIONALÃ PENTRU PROTECŢIA FAMILIEI ªI A DREPTURILOR COPILULUI

Conform art. 1, alin. (4) din HG nr. 1385/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului “ sediul Autorităţii este în Bucureşti, bd. Magheru nr. 7, sectorul 1”.

Tel: 021-315.36.33, 021-315.36.30, 021-310.07.89, 021-310.07.90; fax: 021-312.74.74.
) - In caz de nevoie,poti folosi aceste date de contact.
Eu am avut o situatie asemanatoare cu a ta.Cand ne certa tata,eu cu mama, sora mea si cu cainele plecam de acasa si dormeam prin parcuri.Tata ne batea pentru ca se afla in stare de ebrietate:( ..La ultimele doua scandaluri,am chemat politia.Prima oara au venit 3 agenti si au incercat sa discute cu el,insa au plecat asa cum au venit,pentru ca tata "suferea" cu gradul lui din armata..La ultima cearta au venit 2 agenti mai tineri care au vrut sa-i dea amenda pentru (amenintari cu acte de violenta) dar i-am convins insa sa-i dea doar un advertisment, si de atunci isi tine in rama procesul verbal:) .Precizez ca nu eram minor in nici una dintre situatii.Prima oara ma aflam la Seminarul Teologic, iar a 2 a oara la Facultatea de Drept.
Incearca sa procedezi asa, mai ales ca esti minora(ar avea rezultate si mai grave vizita politiei la domiciliul,pentru mama voastra).
De atunci ma inteleg de minune cu tata,mai putin cand bea,insa atunci il evit.
Mama voastra este obligata sa va intretina pana la terminarea studiilor superioare,daca ele se fac la ZI ,si nu are voie sa va dea afara din casa,cu atat mai mult sa recurga la violenta.
Bafta !
Din punct de vedere legal nu ai nici o posibilitate insa daca tii neaparat sa pleci definitiv de acasa si ai argumente solide poti sa te duci la protectia copilului si sa faci o sesizare in care sa arati ca mama ta te supune la rele tratamente si cu siguranta se vor ocupa ei de situatia voastra.
suna la 112 si cere cu protectia copilului din orasul tau...cere-le ajutorul...si ei ii vor pune interdictie mamei voastre sa va mai loveasca....o sa va consilieze si un psiholog de la protectie si poate o sa intre in legatura cu voi fundatii umanitare si va vor ajuta pe toate trei sa ajungeti la un numitor comun.....posibil mama ta sa fie macinata de probleme stres,nefericire si atunci toata furia e revarsata pe voi.......succes...eu am o fiica de 17 ani si o inteleg chiar si cand greseste dar exista comunicare intre noi....
Ce inseamna cateva absente? Daca ai scrie aici motivul absentarii, de cate ori ai absentat si ce inseamna "bataie sora cu moartea" in conceptia ta, noi, acesti adulti cu suflet mai mult sau mai putin mare, am putea sa te sfatuim mai corect, sa evitam sa judecam situatia ta prin prisma experientelor noastre anterioare. [editat - concluzii nefondate]
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi dau tatal in judecata Byancka Byancka Buna.Am 14 ani si am o problema de cand sunt mica.Tata ma tot bate zilnic din orice motiv.Nu ma lasa afara numa pana la 7 maxim 8.Am o sora de 21 de ani pe ea ... (vezi toată discuția)
Ma ameninta ca ma da iar afara din casa anamaria0708 anamaria0708 buna ziua am si eu o problema care observ ca persista de cativa ani . in cateva zile voi implini varsta de 18 ani iar problemele au inceput de la varsta de 15 ... (vezi toată discuția)