avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri?

exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de completare a dosarului cu alte inscrisuri ? inscrisuri pe care si avocatul prezent la apel le-a avut la indemina si nu le-a folosit. , dupa opinia noastra aceste inscrisuri fiind fundamentale in constatarea dreptului pentru care am apelat la instanta.
Si daca exista aceasta modalitate cum ar trebui sa procedez ca parte in cauza ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:58, 8 Iunie 2011

Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond.
Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 zile pronuntarea hotararii.
Cum pot afla motivul amanarii? Daca merg maine la judecatorie, dosarul probabil va fi la judecator, dar cine imi poate spune care a fost motivul?
Daca doresc sa stiu ce s-a mai depus la dosar dupa concluziile mele scrise, exista vreo posibilitate de a afla pana la hotarea instantei (la ultima infatisare partea adversa nu a depus concluzii scrise, dar as vrea sa stiu daca au depus dupa aceea si ce au scris - sau pot verifica doar daca au depus prin regitratura)?
Sunt de acord si cu faptul ca poate 7 zile nu au fost de ajuns pentru deliberare.

Multumesc

@adi_2010
In acest moment nu puteti verifica nimic. Dosarul nu este la arhiva, ci la completul de judecata.
Daca s-a amanat iar pronuntarea, aceasta nu se motiveaza. Va pot spune din experienta ca motivele sunt personale ( concedii medicale ale judecatorilor, deces etc.).
Asteptati pronuntarea.
Multumesc.
Aveam o nelamurire si voiam sa fiu sigura. La ultima infatisare, avocatul meu a depus note de sedinta si concluziile scrise, ambii avocati si-au sustinut pledoaria finala si judecatoarea a hotarat amanarea cu 7 zile a pronuntarii "pentru concluzii scrise". In acel moment, partea adversa nu a depus nici o hartie. Voiam sa stiu daca a depus concluzii scrise si de aceea ma gandeam sa intreb la registratura.
Cineva spunea ca si in cele 7 zile se mai pot depune hartii si ma intrebam ca, daca au depus ieri o hartie, judecatorul trebuie sa aibe timp sa o citeasca, desi mie mi se pare corect ca la ultima infatisare sa depui tot ce ai de depus si sa astepti hotararea instantei.
Avocatul a explicat amanarea inca o data cu lipsa timpului pentru deliberare, lucru cu care sunt de acord, pentru ca stiu ca dosarul este stufos si sunt multe probe-inscrisuri de studiat.

Multumesc.
Eu zic sa stati linistita. Completul nu citeste acum dosarul, il stie dinainte sa inceapa procesul si a citit fiecare inscris la momentul depunerii lui.
Daca nu se depuneau note si concluzii scrise, ramanea in pronuntare si ati fi aflat mai repede rezultatul. Oricum, si asa e bine, ca nu ramane doar cu pledoariile de pe fond, ci apuca sa citeasca in liniste si ce a scris avocatul dvs., astfel va lua decizia mai in cunostinta de cauza.

Amanarea cu alte 7 zile, cum am spus mai sus, este din motive personale , nu pt ca s-au depus alte inscrisuri in ultima zi. Va zic sigur ca apuca sa le citeasca.
Succes!
:)
Important pentru mine e sa citeasca notele si concluziile mele, evident.
Nu am apucat sa vb cu avocatul meu (fiind plecat de urgenta cateva zile din tara), dar concluziile se dau si partii adverse, sau se depun doar la dosar?
Celelalte inscrisuri au fost date si partii adverse.

Alte discuții în legătură

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)