avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri?

exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de completare a dosarului cu alte inscrisuri ? inscrisuri pe care si avocatul prezent la apel le-a avut la indemina si nu le-a folosit. , dupa opinia noastra aceste inscrisuri fiind fundamentale in constatarea dreptului pentru care am apelat la instanta.
Si daca exista aceasta modalitate cum ar trebui sa procedez ca parte in cauza ?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 20:58, 8 Iunie 2011
Aveti dreptul sa consultati dosarul si sa faceti cerere pentru copii, dupa ce documente vreti d-voastra(chiar si tot dosarul).
Chiar daca a depus concluzii scrise dupa incheierea dezbaterilor, si a ridicat probleme care nu au fost dezbatute in contradictoriu cu d-voastra, motiv de apel-daca s-a dat sentinta pe aceste probleme.
Nu porniti cu ideea de simpatie sau antipatie , a judecatorului.Treaba este subiectiva.
Avocatul d-voastra , si el avea dreptul sa citeasca dosarul, inclusiv sa va faca respectivele copii.Deaceea are onorariu.
Ce spuneti Dvs. referitor la avocati este ideal. Nu ma plang, ca si prezentare la proces si prestanta a fost ok, dar de copii eu m-am ocupat, de facut note scrise, concluzii scrise eu m-am ocupat (ele fiind doar revizuite de avocat). Avocatul a pledat pe baza celor ce am observat eu din toate ducumentele de la dosar.
Din cate am observat, dosarul este studiat de unii avocati inainte de inceperea sedintei de judecata.
Nu sunt avocat, deci nu stiu care e procedura , dar cred ca in cele 5-10 min nu poti sa observi multe amanunte. De aceea, intre termene, eu am fost si am copiat tot ce s-a depus si apoi am predat avocatului. Pana la urma, interesul e al meu.
Imi pare rau ca nu are timp sa-mi raspunda la intrebari asa cum mi-as fi dorit. De aceea apreciez foarte mult activitatea acestui forum:)

Referitor la cazul meu, dupa pronuntare o sa merg sa vad daca au depus si ceilalti concluzii scrise si in ce masura au influentat hotararea.
adi_2010 a scris:

Din cate am observat, dosarul este studiat de unii avocati inainte de inceperea sedintei de judecata.


TREBUIE facut acest lucru. Oricat de bine crezi ca stii ce se afla in el, te mai uiti odata. Se verifica mai ales procedura de citare. Pe de alta parte, cu 7 zile inainte de termen dosarul este luat din arhiva. Eventuale inscrisuri depuse prin registratura in acest interval stau prin mape si pot sa apara in dosar in ultimul moment. De unde sa le stie avocatul!? A ghicit in funzele de ceai de dimneata!? :) (de aceea veti vedea ca avocatii vad dosarul ...de la coada spre cap. Pentru ca ultimele inscrisuri se cos la sfarsitul dosarului).


Imi pare rau ca nu are timp sa-mi raspunda la intrebari asa cum mi-as fi dorit. De aceea apreciez foarte mult activitatea acestui forum:)


Ar trebui sa va angajati avocati care au timp sa stea de vorba cu dvs. (in limite rezonabile, daca nu cumva l-ati platit sa stea chiar toata ziua de vorba cu dvs.)
Eu nu cred ca ati vazut pe aici clienti ai mei care vin sa adreseze intrebari pe forum dupa ce au plecat din biroul meu. Valabil si in cazul celorlalti consultanti.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
romascanu, moderator
Doamna avocat, ce am spus nu a fost un repros la adresa avocatilor. A fost o constatare.
Fiecare avocat procedeaza cum stie ca e mai bine. Eu am spus cum a fost in cazul meu. Cu aproximativ 10 zile inainte de termen, dadeam o fuga la judecatorie, xeroxam ce mai fusese depus si trimiteam email-uri avocatului. Nu am considerat ca-i fac munca pentru ca sunt cea interesata.
Onorariul l-am platit exact cat mi s-a cerut, fara sa negociez nimic, deci nu puteti spune ca trebuia sa platesc mai mult pentru a mi se raspunde la mai multe intrebari.
Nu cunosc clientii Dvs. deci nu am de unde sa stiu cat de bine sunt informati de catre Dvs., dar va cred pentru ca v-am citit multe din raspunsuri, unele fiindu-mi de ajutor.
Eu am renuntat la un avocat pentru ca desi ii explicasem ce doream de la acest proces, imi tot spunea ca nu e momentul, ca pana la sfarsit mai e si termenele treceau fara sa fac nici un pas inainte. Mai mult, in loc sa pledeze pentru interesul meu in acest proces, pleda pentru o 'intelegere' cu partea cealalta, de parca eu angajasem mediator, nu avocat.
In fine,tot respectul pentru Dvs.si colegii Dvs.
Pacat ca nu am intrat mai devreme pe acest forum, poate apelam la serviciile Dvs. :)
adi_2010 a scris:

imi tot spunea ca nu e momentul, ca pana la sfarsit mai e si termenele treceau fara sa fac nici un pas inainte. Mai mult, in loc sa pledeze pentru interesul meu in acest proces, pleda pentru o 'intelegere' cu partea cealalta, de parca eu angajasem mediator, nu avocat.


1. Multumesc pentru aprecieri.

2. :) si mediatorii mai zic ca avocatii nu "pledeaza" pentru intelegeri. Cand colo ...ce sa vezi...:)

3. Ati auzit de vreun mare conducator de osti care sa fi castigat razboiul dupa ce i-a dezvaluit adversarului strategia de atac?

Ei bine, in instanta se desfasoara un soi de ...scrima sprirituala. Se pareaza si se loveste exact cand e momentul si nu oricum. Si mai cu seama, pastrarea cate unui inscris spre a fi servit ca ...bomboana pe coliva poate fi uneori o buna strategie.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Posibilitate depunere concluzii intre doua amanari Sergiu92 Sergiu92 Buna ziua, Partaj, ultimul termen s-a numit \"amana pronuntarea\", de fapt ar fi fost primul termen la care s-ar fi pronuntat. Inaintea acestui termen urma ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise- posibilitate depunere inscris nou lonita lonita Buna ziua. Doresc sa stiu daca la concluziile scrise pe care le depun in instanta pot anexa un inscris, sau care este forma prin care sa pot prezenta un ... (vezi toată discuția)