avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii cu copil minor

buna seara.Am o intrebare; daca mamei i sa incredintat minorul ,iar tatal are un prrogram de vizitare ,,mama are dreptul sa paraseasca tara DEFINITIV impreuna cu minorul???Mentionez ca a deschis proces ptr.micsorarea programului de vizita .
Buna ziua,
Urmaresc cu interes subiectele legate de plecarea din tara cu copilul minor pentru ca eu deja sunt in strainatate bineinteles cu copilul.
As dori totusi sa mai lamuresc un aspect inca neclar pentru mine, si anume: In cazul in care eu doresc sa ma intorc in tara in vizita, impreuna cu copilul, exista posibilitatea ca autoritatile romane, mai exact punctele de frontiera sa nu imi permita iesirea din tara?
Mentionez faptul ca in prezent exista o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare minor catre mine, copilul este inscris pe pasaportul meu, sunt stabilita legal in UE, am rezidenta.
Va multumesc
Atata timp cat aveti o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul, puteti iesi din tara fara ca politia de frontiera sa va interzica iesirea cu copilul din tara.
avokitten a scris:

mama NU are voie sa-l impiedice pe tata, sa-si vada copilul, prin plecarea definitivaa minorului din tara.
daca v-a fost incredintat, puteti iesi cu el dar nu definitiv...deoarece daca tatal nu este de acord, atunci veti fi cautata cu politia oriunde in lume.

Doamna avocat AVLIL a scris, doua posturi mai jos:
"Conditia este ca mama sa-l instiinteze pe tata ca si-a schimbat domiciliul si unde... atat. Mama are dreptul sa stabileasca domiciliul copilului oriunde in lume, in baza dreptului la libera circulatie".

Intrebarea este: parintele care are copilul in ingrijire POATE sau NU POATE sa paraseasca definitiv tara FARA acceptul celuilalt parinte?
si pe mine ma intereseaza acest subiect,daca am hotarare definitiva ,fara drept de apel si inatacabilaasa scrie pe hotararea de divort in care copilul imi este incredintat mie sprecrestere si educare,pot calatori cu el in srainatate fara acordul tatalui?nu o sa am surprize la aeroport?.daca vreau sa ma stabilesc in alta tara pot fara acordul tatalui?

am auzit tot felul de variante:-/
Puteti iesi din tara cu minorul fara sa aveti probleme numai daca aveti o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care vi se incredinteaza copilul. In acest caz, nu mai este nevoie de acordul tatalui.

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Minor in afara tarii marin@yahoo.ro marin@yahoo.ro buna ziua. am o intrebare mama poate sa stabileasca minorul in Spania fara acordul tatalui chiar daca minorul e incredintat mamei? (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)