buna seara.Am o intrebare; daca mamei i sa incredintat minorul ,iar tatal are un prrogram de vizitare ,,mama are dreptul sa paraseasca tara DEFINITIV impreuna cu minorul???Mentionez ca a deschis proces ptr.micsorarea programului de vizita .
Nu e singura HG care adauga la lege ... daca luam, in sens larg, prin lege se desemneaza norma cu caracter obligatoriu, stabilita si aparata de puterea de stat.
In cazul citat, ar fi trebuit sa scrie toate actele normative care fac referire la stabilirea domiciliului in strainatate in loc sa se specifice legi speciale.
Fiecare lege este o încălcare a libertăţii, afirma Jeremy Bentham :)
sau
Legile sunt doar cuvinte pe hârtie, cuvinte care se schimbă după toanele societăţii şi sunt interpretate diferit în fiecare zi de politicieni, avocaţi, judecători şi poliţişti, a spus John J. Miller :)
Nu cred ca o HG care stabileste norme metodologice de aplicare a unei legi poate deroga de la aceasta, o sustin pana-n panzele albe...
Ca asa, ar putea o HG sa spuna despre te-miri-ce pe langa lege... sa spuna ca si numele copilului trebuie citit de la cap la coada sau alte aberatii... ca asa vrea muschiul ei! (Nici nu cred ca are muschi o HG! :P )
Nu e vorba de crezut sau de necrezut , aici Liliana .... aceasta Hotarare de Guvern este un exemplu de act normativ care deroga sau adauga la lege ...;) si pe langa ea sunt mai multe ....:P
Da, mai Vasile, vad si eu... Da juristi suntem, nu citim un act si ctredem tot ce scrie in el, doar n-ar fi primul act ilegal... eu vorbesc daca aceste adaugari, derogari sunt legale sau nu.
Parerea mea e ca sunt ilegale si atunci... nu ma privesc!
E ca si cum n-ar fi!
Daca vrei sa vorbim numai despre bazari, cat de proaste sunt legile, spune-mi...
Eu eram interesata sa discutam putin despre cat de aplicabile sunt aceste derogari...
Eu le vad ca apa de ploaie... nu au efect.
Lamuriti-ma va rog frumos ca nu mai inteleg!!!!!
Am plecat din tara cu copilul m-am stabilit legal in alt stat european, am comunicat tatalui noul domiciliu...
Exista posibilitatea ca eu sa fi incalcat legea???? Care??
Am cerut informatii si la politia romana si mi-au spus ca nu este cazul sa imi fac probleme, am hotarare definitiva si irevocabila de incredintare, am comunicat noua resedinta, tatal nu este impiedicat sa aiba relatii cu copilul...