avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit - fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit - fals in acte

Buna ziua,

In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de comun acord ca pe formularul de la banca sa declar ca sunt necasatorit.

Acum suntem in divort si pentru ca nu doreste ca eu sa imi pot vizita copilul ma ameninta ca daca cer drept de vizita ma va reclama la banca si voi intra pe penal.

Ce mi se poate intampla daca ma reclama la banca? Va incepe banca un proces penal?

Pot sa ma duc singur la banca si sa declar ca am gresit in acte si sa solicit modificarea starii civile din cererea de credit?

Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema cu banca pentru a nu avea probleme penale si pentru a nu risca sa nu imi mai vad copilul.

Va multumesc!
Banca nu va face nimic din moment ce va platiti ratele. Daca ar deschide un dosar penal pt fals in declaratii atunci se va dovedi ca a acordat un credit pe un fals. Ce se va intampla cu contractul de credit? Va fi anulat? Dar cu functionarul care a intocmit dosarul de credit? dar cu functionarul care a verificat si aprobat? Oare nu acestia erau datori sa verifice datele din contract? Ar putea intra ca si complici sau in cel mai fericit caz vor trebui sa suporte consecintele unei "neglijenta in serviciu" ca sa nu spun ca pot apare si alte complicatii legate de favorizarea unui Nu cred ca banca va dori acest lucru mai ales ca starea civila nu conditioneaza acordarea unui credit ci poate cel mult marimea lui (la persoanele casatorite se face evaluarea venitului pe familie ca sa existe un fundament prin care sa se stie ca rata+dobanda nu depasesc 30....50 % din venitul cumulat).
Cred ca daca au trecut trei ani atunci dosarul penal se va inchide deoarece fapta a intrat in prescriptie.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Qubik, utilizator
Chestiunea cu santajul poate fi periculoasa daca va fi vorba de o infractiune.
Sunt de parere ca lucrurile se pot rezolva favorabil pt dvs. in ceea ce priveste o eventuala plangere penala.
Va fi insa recomandabil sa va angajati avocat inca de la prima declaratie data la politie.Ar fi si mai recomandabil daca v-ati angaja un avocat care sa stie sa va apere si politia sa inteleaga acest lucru.
Recomand aceeasi solutie ca si "Codul"....intra si ea la complicitate + tainuire+ santaj, Dvs cu putin noroc doar la neglijenta...
X-(X-(X-(#-o#-o ce banca?cine is ei? nau nici un drept de ce nu au verificat actele daca is asa de smecheri cum zic ei?poate sa declare ce vrea atata timp cat nu poate dovedi iar tu nu recunoste nimic zi ca nici nu asi stiut ce a declarat sotia tu ai semnat doar actele zile adevaru.ca ai fost casatorit si nu ai stiut exact despre ce e vorba nu umbla ei dupa tine daca creditul nu e pe numele tau
Qubik a scris:

Banca nu va face nimic din moment ce va platiti ratele. Daca ar deschide un dosar penal pt fals in declaratii atunci se va dovedi ca a acordat un credit pe un fals...........
........Cred ca daca au trecut trei ani atunci dosarul penal se va inchide deoarece fapta a intrat in prescriptie.

Legea nu functioneaza pe crezute, ci pe fapte concrete.
Stan si Bran credeau ca vor apuca secolul XXI, sa vada cum poate functiona legislatia noastra doar pe crezute, presupuneri sau alte conceptii incalificabile.
Deoarece inca nu exista o plangere penala, nu exista nici dosar penal .. asa ca nu ar avea ce sa se inchida, eventual gura celor care vorbesc si apoi gandesc.
Fapta nu intra in prescriptie, decat dupa achitarea creditului integral, iar pana atunci se poate face in orice moment o plangere penala sau o auto-sesizare din partea procurorilor.
Subscriu la ce a spus domnul @avocat_lascoschi, va trebuie un aparator in caz de plangere penala, chiar din stadiul premergator al unui dosar penal.

Alte discuții în legătură

Urgent: program vizitare minor - amenintari cu credit banca deliadinu deliadinu Buna ziua, In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta falsa - urmari m4nonfire m4nonfire Buna ziua. As avea nevoie de o informatie ...un sfat. In urma cu doi ani impreuna cu sotia am reusit sa iau un credit ipotecar.. cu adeverinte false. La acea ... (vezi toată discuția)
Refinantare esuata din cauza debitorului/declaratie neindeplinita doru_radoi doru_radoi Buna seara, Un prieten de-al meu a facut o refinantare la o banca in modul urmator : banca i-a dat sumele necesare stingerii celorlalte credite si el a ... (vezi toată discuția)