avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit - fals in acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit - fals in acte

Buna ziua,

In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de comun acord ca pe formularul de la banca sa declar ca sunt necasatorit.

Acum suntem in divort si pentru ca nu doreste ca eu sa imi pot vizita copilul ma ameninta ca daca cer drept de vizita ma va reclama la banca si voi intra pe penal.

Ce mi se poate intampla daca ma reclama la banca? Va incepe banca un proces penal?

Pot sa ma duc singur la banca si sa declar ca am gresit in acte si sa solicit modificarea starii civile din cererea de credit?

Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema cu banca pentru a nu avea probleme penale si pentru a nu risca sa nu imi mai vad copilul.

Va multumesc!
Userul a vrut sa arate ca nu sunt intrunite elementele constitutive...
Situatia standard consta in aceea ca dupa un timp banca face verificari dupa ce nu se mai achita creditul,dar in caz de plangere penala se vor face cercetari...
Persoana are sanse la amenda administrativa daca ar fi intrunite elementele constitutive...
Nici eu nu sunt lamurit sub aspectul vinovatiei sau nevinovatiei.
Nu am avut nici un caz de acest gen.
In majoritatea covarsitoare a cazurilor se uzeaza de fals pt a se dovedi veniturile deoarece altfel nu se acorda creditul.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Exact... Domnul nu a uzat de fals spre a obtine avantaje materiale, credit mai mare... ci pur si simplu, asa a considerat ca trebuie sa bifeze in cazul in care nu vrea sa ceara credit si pt. veniturile sotiei...
Avea dreptate cineva mai devreme cu drobul de sare...
Eu in locul domnului in cauza, m-as duce la banca si as spune situatia... asa am cosniderat ca trebuie sa bifez pt. ca am vrut credit doar raportat la veniturile mele...
Pana la urma sunt si angajatii de la banca ..tot oameni... o sa-i dea o solutie, eventual sa modifice hartia respectiva.
Ce sa zic...de la o bifa pana la crapatul capului e cale lunga.....
Si acum sa nu-si mai vada saracul om copilasul,...din cauza unei bife... Trec unii munti si vai pentru dorintele lor... dar domnul peste bifa, pentru a-si vedea copilul.
economul, utilizator
Nu cred ca este indicat sa mearga la banca.
Daca sotia sa va sesiza politia se va putea apara.Are mai multe aparari la dispozitie.
Se pare ca nu ar exista probleme deosebite pt ca daca creditul s-a raportat la veniturile sale nu ar mai exista decat chestiunea cu bifatul.
Este posibil sa nu constituie infractiune fapta respectiva...
Ce raspunsuri interesante, tocmai de la cei care uzeaza de lege in fiecare zi...:D.
Daca userii nu cred in plangeri penale pentru fals in inscrisuri oficiale, ii rog sa semneze in fals orice act si in numele oricui, ca deh ... nu-i verifica nimeni si asa trebuie, sa incalcam legea.
Domnilor, va mai mirati ca suntem in urma la capitolul justitie in Romania, va mirati ca nu intram in spatiul "Shengen", va mirati de multe lucruri care ar trebui sa fie normale, dar ele nu sunt ?
Nu va mai mirati degeaba, mai ales daca sunteti de principiul "incalcam legea ca si altii o fac" sau "pentru asa ceva nu ar trebui sa se dea o pedeapsa".
Iata o mica parte din motivele pentru care NU suntem europeni deloc, ci mai degraba cocotieri.
Cand vom invata sa respectam legea, atunci ne va respecta si ea pe noi, dar pana atunci o putem incalca dupa interesul si priceperea fiecaruia.
Imi pun intrebarea retorica, oare pe vamesi de ce i-au saltat cei de la DNA si ii cerceteaza procurorii, ca de fapt ei nu au luat decat cate 10-30 de euro "spaga" de la fiecare cetatean care trecea frontiera ?
Ce crima este aia sa primesti ceea ce iti da aproapele tau, si nu e vorba de falsul in acte ?
Poate peste 1000 de ani, romanul se desteapta si intelege ca trebuie sa respecte legea si pe semenul sau.
Unul dintre utilizatori, nici macar nu a remarcat ca s-a pus problema daca a fost incalcata legea prin bifarea in fals a unei declaratii bancare, ci a interpretat-o dupa bunul plac si la libera gandire (libertatea cuvantului este inaintea faptului ca trebuie sa mai si gandim, pana sa vorbim/scriem), legand vizitarea minorului cu falsul in declaratii.
Incalcati legea cu totii deopotriva, si sa nu va mirati cand veti scrie .. subsemnatul... declar ca am incalcat legea. :))

Succes, celor care cred ca vor scapa la nesfasit de bratul justitiei.
ContSters207445, utilizator
Eu nu sunt convins ca fapta constituie infractiune. Ar trebui sa vad...probele...
Este adevarat ca avocatul vede lucrurile cu o anumita indulgenta si ,,vede,, imediat apararile, dar...in cazul dat, intre vinovatie si nevinovatie este o granita subtire.
Nu cred ca acest om ar trebui condamnat...cu executare...nici macar cu suspendare...

Cu vamesii cred ca era nevoie de disponibilizari...si cam asta ar fi tot...
Unii oameni sunt sacrificati din cand in cand.Cum este cu pionii la sah.
Nu sustin insa ca ar fi nevinovati...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Urgent: program vizitare minor - amenintari cu credit banca deliadinu deliadinu Buna ziua, In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta falsa - urmari m4nonfire m4nonfire Buna ziua. As avea nevoie de o informatie ...un sfat. In urma cu doi ani impreuna cu sotia am reusit sa iau un credit ipotecar.. cu adeverinte false. La acea ... (vezi toată discuția)
Refinantare esuata din cauza debitorului/declaratie neindeplinita doru_radoi doru_radoi Buna seara, Un prieten de-al meu a facut o refinantare la o banca in modul urmator : banca i-a dat sumele necesare stingerii celorlalte credite si el a ... (vezi toată discuția)