In anul 2008 cat inca eram casatorit cu sotia mea am contractat un credit pentru altcineva. Sotia mea a stiut de acest credit si am decis de comun acord ca pe formularul de la banca sa declar ca sunt necasatorit.
Acum suntem in divort si pentru ca nu doreste ca eu sa imi pot vizita copilul ma ameninta ca daca cer drept de vizita ma va reclama la banca si voi intra pe penal.
Ce mi se poate intampla daca ma reclama la banca? Va incepe banca un proces penal?
Pot sa ma duc singur la banca si sa declar ca am gresit in acte si sa solicit modificarea starii civile din cererea de credit?
Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva problema cu banca pentru a nu avea probleme penale si pentru a nu risca sa nu imi mai vad copilul.
In aceasta situatie nu ar trebui sa va faceti griji indiferent daca ar fi incidenta vreo infractiune.
Am convingerea ca organul de urmarire penala nu va dori sa va creeze probleme.
Totusi, ramane falsul in declaratii sub semnatura privata, fapt pedepsit de codul de procedura penala.
Cu siguranta, in caz de cercetare penala, organele de urmarire penala nu va vor creea probleme, dar va vor face cadou o pereche de catuse, pe care le ve-ti purta la spate ... in felul asta nu mai puteti bifa/semna nimic in fals :D.
Nu stiu de ce, dar cineva isi face impresia ca legea chiar e permisiva cu astfel de acte generatoare de infractiuni.
De la o infractiune mica, se poate ajunge la infractiuni foarte mari/grave, si-atunci infractorul va juca table cu procurorul care a permis comiterea de infractiuni in forma calificata.