avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu copil minor

M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic.

1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii.
2. Nu m-am casatorit cu tatal primului meu copil, iar copilul este recunoscut, insa am hotarat sa poarte numele meu de fata.
3. Intentionez sa-mi fac un pasaport in care sa-i includ pe ambii copii - fiind minori

Problema apare aici... pot include copilul, fara declaratia tatalui, daca fac dovada ca acesta mi-a fost incredintat, ori singura sentinta pe care o am e aceea de stabilire a pensiei de intretinere pana la majorat.

Ce fac? Cum fac?... Aici m-am blocat...
Prin aceasta sentinta nu se subantelege ca eu cresc si educ copilul?
Specific faptul ca tatal copilului a parasit tara si nu s-a mai interesat de el de 8 ani, iar eu m-am casatorit si port alt nume acum.
Ce pot face?
Multumesc

Multumesc pentru raspuns, din cate am inteles pot sa obtin o hotarare judecatoreasca care sa inlocuiasca declaratie notariala a tatalaui pentru a le face pasaport minorilor. Ce nu am inteles e partea cu incredintarea, pentru ca eu am incredintarea minorilor prin sentinta de divort definitiva.
Nu mai aveti nevoie de o alta hotarare atunci, nu am inteles ce anume spuneati dv. prin "custodie". Trebuia sa-mi dau seama, doar ati spus ca ati divortat. :slap:
Mergeti sa faceti pasaportul minorilor, am crezut ca dv. ati incercat inainte de a apela aici...
Hotararea va trebuie legalizata, atata tot.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
:D Multumesc, am sa revin cu detalii de indata ce reusesc sa rezolv problema:)
Multumesc, dar ma voi reprezenta singura. Acum stiu foarte bine ce am de facut. Si de altfel sunt licentiata in stiinte juridice si nici nu ar fi prima data cand pornesc o actiune in instanta.
Sigur, fiecare apreciaza cum si ce vrea...
Oricum, nu am învaţat nimic la şcoală despre practica procedurii civile, cred că fara experienţă, te pierzi in anunţuri la mica publicitate, procedură neefectuată cu străinatatea etc. În funcţie de dosar...
De aceea spuneam, important e să vorbiţi cu un avocat, să vedeţi cu ce se manâncă, ce probleme pot apărea, nu neaparat să-l angajaţi pentru reprezentare.
Dv. doreaţi repede, ieftin şi bun... de aceea v-am sfătuit astfel...

În plus, a angaja un avocat într-o astfel de cauză e ca şi cum aţi da un împrumut.
În primul rând, va ia câteva săptămâni sau mai bine ca să vă redactaţi o acţiune bună, completă; avocatul o face in câteva zile, ceea ce duce ca dv. să va obţineţi mai repede drepturile, fie ele pensie, fie încredinţare. Avocatul ştie şi cam ce dovezi puteţi folosi in dosar, aşa că se poate diminua numărul de termene.
Apoi, depuneţi chitanţa in dosar şi vă recuperaţi bănuţii... Deci, la final, luaţi banii înapoi...
Până la urmă, aveţi o garantie a unui lucru complet făcut şi nu vă costa mai nimic. Ieftin, repede si bun, cum aţi vrut.
:O Acum văd că vă interesează mai degraba gratis, restul fiind fără importanţă...

De aia vă dădeam varianta, că, personal, decât să-mi scot apendicele singură, oricât de simplă ar fi operaţia, aş merge tot la medic... :) Dar asta sunt eu...

Mult succes! Poate se prezintă şi el şi scăpaţi de problemele de procedură, adrese la politie etc.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

O problema foarte delicata am nevoie de un sfat gina tosa gina tosa In primul rand vreau sa spun tuturor buna seara. In urma cu 8 ani am divortat , minora fiindu-mi incredintata spre crestere si educare pana la varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor durata coty2405 coty2405 prietena mea are un copil dintr-o alta relatie dar nu a fost casatorita cu tatal copilului. acum noi locuim in italia si am vra sa il aducem si pe copil dar ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)