avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu copil minor

M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic.

1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii.
2. Nu m-am casatorit cu tatal primului meu copil, iar copilul este recunoscut, insa am hotarat sa poarte numele meu de fata.
3. Intentionez sa-mi fac un pasaport in care sa-i includ pe ambii copii - fiind minori

Problema apare aici... pot include copilul, fara declaratia tatalui, daca fac dovada ca acesta mi-a fost incredintat, ori singura sentinta pe care o am e aceea de stabilire a pensiei de intretinere pana la majorat.

Ce fac? Cum fac?... Aici m-am blocat...
Prin aceasta sentinta nu se subantelege ca eu cresc si educ copilul?
Specific faptul ca tatal copilului a parasit tara si nu s-a mai interesat de el de 8 ani, iar eu m-am casatorit si port alt nume acum.
Ce pot face?
Multumesc

Da, din fericire a aparut si el intre timp in tara, asta uitasem cred sa precizez si va sta cateva luni.
Cat despre recuperarea banilor... ma cam indoiesc ca as putea recupera ceva, devreme ce nici pensia alimentara stabilita acum 10 ani nu mi-a platit+o vreodatasi nici nu are un domiciliu stabil pe lumea asta sau vreun venit declarat...

Nu ma sperie deloc practica procedurala, ba mai mult, eu cred ca orice obstacol in viata ne da ocazia sa devenim mai puternici, asa ca... actiunea de incredintare o am deja gata, tatal e aici si pot conta pe acordul lui, copilul are deja 10 ani si va fi audiat in instanta, la Autoritatea Tutelara lucrez... sa zicem ca ma consider un caz fericit.
Dar multumesc oricum pentru sfaturi
Nu ati obtinut banii in urma unei plangeri penale?...
Ciudat, in afara de cazurile in care tatal chiar nu are ce manca, acesta achita pensia dupa prima sau a doua plangere... :( E destul de usor de procedat...
Acordul tatalui, in situatia dv. nu va foloseste la mare lucru, chiar nu are relevanta, as spune...
Domiciliul "instabil" ar putea fi o problema insa daca se supara si nu se prezinta...

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema foarte delicata am nevoie de un sfat gina tosa gina tosa In primul rand vreau sa spun tuturor buna seara. In urma cu 8 ani am divortat , minora fiindu-mi incredintata spre crestere si educare pana la varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor durata coty2405 coty2405 prietena mea are un copil dintr-o alta relatie dar nu a fost casatorita cu tatal copilului. acum noi locuim in italia si am vra sa il aducem si pe copil dar ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)