avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii si drepul muncitorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii si drepul muncitorului

Lucrez intr-o regie de trasport,conducerea sa hotarit sa ne trasfera la un alt angajator
cu un salar mai mic,am refuzat unii,cei care au plecat la firma.....x. salaru este mai mic,cu 300ron,conducerea a promis ca dupa o perioada vor veni inapoi la locul lor de munca initial,dar angajatoru care leau preluat,face contrat de munca ca muncitor necalificat,pe o durata determinata,mai au sanse sa revine inapoi,
Cei care am refuzat nea obligat sa alegem somaj,concediu fara salar pe sase luni,sau transer in autobaza,cu diminuarea salariala,temporala,asa spun ei
dar postu meu nu sa desfintat,dar ma obliga,poate sa-mi face alt contract de munca,daca eu am pe durata nedeterminata,sa-mi face determinat,
sztoica_a:
1. Sotia dvs. va beneficia sigur de indemnizatie de somaj daca este concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), indiferent cat va mai lucra dupa ce revine din CCC.
2. V-am recomandat sa luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale pentru a vedea daca puteti sa intrati dvs. in CCC (eu cred ca puteti intra dar AJPS poate sa aiba alta parere).
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am fost ieri la fortele de munca si am discutat cu o fuctionara de acolo, si mi-a zis ca pot beneficia de paternitate ,si sotia poate beneficia de somaj,ea trebuie sa
merge o zi la serviciu, si in aceasi zi poate sa-i desface contractul de munca cu articolu 65 din codul muncii, si poate beneficia de somaj.
Greu de crezut ca unitatea in care lucreaza sotia isi va restructura postul pe care e incadrata doamna,doar pt. a o ajuta sa poata beneficia de somaj!
Art.65,Codul Muncii,asta inseamna,concediere din motive obiective-desfiintare post.
Este optiunea angajatorului daca accepta sau nu acest lucru ... atata timp cat nu se contesta decizia de concediere nu trebuie sa-si faca griji .

Este corect sfatul dat de cei de la AJOFM ... prin urmare, nu mai exista decat sa accepte angajatorul sotiei dvs sa-i inceteze c.i.m. din motive neimputabile salariatei.
Avand in vedere ca angajatorul va trebui sa-si radieze un post din schema,pe care ulterior,cel putin anul acesta nu-l va putea reintroduce ,decizia nu e atat de facil de luat,s-ar putea sa aiba chiar nevoie de acel post.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Dupa noul cod al muncii, concediere la intoarcerea din concediu copil adrian007 adrian007 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediul de 2 ani si urma sa se intoarca la munca insa a fost informata ca nu mai au nevoie de inca un om si ca o vor ... (vezi toată discuția)
Pot benefia de somaj in cazul in care nu mai sunt primita la servici,dupa 2 ani de concediu crestere copil shine21 shine21 buna ziua, sunt in concediu crestere copil pana in decembrie 2013. in cazul in care,nu voi mai fi acceptata de locul de munca,pot beneficia de ... (vezi toată discuția)