avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii si drepul muncitorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii si drepul muncitorului

Lucrez intr-o regie de trasport,conducerea sa hotarit sa ne trasfera la un alt angajator
cu un salar mai mic,am refuzat unii,cei care au plecat la firma.....x. salaru este mai mic,cu 300ron,conducerea a promis ca dupa o perioada vor veni inapoi la locul lor de munca initial,dar angajatoru care leau preluat,face contrat de munca ca muncitor necalificat,pe o durata determinata,mai au sanse sa revine inapoi,
Cei care am refuzat nea obligat sa alegem somaj,concediu fara salar pe sase luni,sau transer in autobaza,cu diminuarea salariala,temporala,asa spun ei
dar postu meu nu sa desfintat,dar ma obliga,poate sa-mi face alt contract de munca,daca eu am pe durata nedeterminata,sa-mi face determinat,
ondino a scris:

Avand in vedere ca angajatorul va trebui sa-si radieze un post din schema,pe care ulterior,cel putin anul acesta nu-l va putea reintroduce ,decizia nu e atat de facil de luat,s-ar putea sa aiba chiar nevoie de acel post.

De unde ati dedus asta , ca nu se poate reinfiinta postul pana la sfarsitul anului? .. poate ne spuneti prevederea legala care reglemnteaza acest lucru . :-/
Nu exista o astfel de prevedere ,dar ,se presupune ca postul respectiv din moment ce a fost desfiintat, nu mai este necesar ( postul nu mai este necesar , nu persoana care il ocupă).
O astfel de hotarare nu se ia astazi pt. ca intr-un interval f. scurt sa se revina asupra deciziei, Aflandu-ne deja in sem.II ,un post desfiintat in august ,din practica pot afirma ca nu se va reintroduce in schema de personal mai devreme de ianuarie anul viitor.Oricum este nevoie de o aprobare din partea unui organ de conducere din cadrul unitatii respective.
ondino a scris:

Nu exista o astfel de prevedere ,dar ,se presupune ca postul respectiv din moment ce a fost desfiintat, nu mai este necesar ( postul nu mai este necesar , nu persoana care il ocupă).
O astfel de hotarare nu se ia astazi pt. ca intr-un interval f. scurt sa se revina asupra deciziei, Aflandu-ne deja in sem.II ,un post desfiintat in august ,din practica pot afirma ca nu se va reintroduce in schema de personal mai devreme de ianuarie anul viitor.Oricum este nevoie de o aprobare din partea unui organ de conducere din cadrul unitatii respective.

Afirmatiile fara vreo baza legala nu prea au sens...
Unele aspecte privind organizarea interna a unei unitati structura de personal, nu sunt reglementate de niciun act normativ, in speta lege,oug,og hg,asa incat nu este necesara o baza legala pt. a argumenta niste afirmatii.
ondino a scris:

Unele aspecte privind organizarea interna a unei unitati structura de personal, nu sunt reglementate de niciun act normativ, in speta lege,oug,og hg,asa incat nu este necesara o baza legala pt. a argumenta niste afirmatii.

Uneori este cazul sa argumentam cu baza legala .. ceea ce in cazul dvs nu exista referitor la afirmatia ca pana la sfarsitul anului nu se poate infiinta acel post.
Nu cred ca suntem in masura a cunoste toate stucturile de personal din tara , astfel incat sa se sustina ca dupa desfiintarea unui post acesta nu mai poate fi reinfiintat pana la sfarsitului anului.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Dupa noul cod al muncii, concediere la intoarcerea din concediu copil adrian007 adrian007 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediul de 2 ani si urma sa se intoarca la munca insa a fost informata ca nu mai au nevoie de inca un om si ca o vor ... (vezi toată discuția)
Loc de munca sau somaj? liliana_78 liliana_78 Buna ziua,pe 20noiembrie 2012 fata mea mai mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca dar in momentul in care am vb.cu sefa(firma privata)despre acest ... (vezi toată discuția)