avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii si drepul muncitorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii si drepul muncitorului

Lucrez intr-o regie de trasport,conducerea sa hotarit sa ne trasfera la un alt angajator
cu un salar mai mic,am refuzat unii,cei care au plecat la firma.....x. salaru este mai mic,cu 300ron,conducerea a promis ca dupa o perioada vor veni inapoi la locul lor de munca initial,dar angajatoru care leau preluat,face contrat de munca ca muncitor necalificat,pe o durata determinata,mai au sanse sa revine inapoi,
Cei care am refuzat nea obligat sa alegem somaj,concediu fara salar pe sase luni,sau transer in autobaza,cu diminuarea salariala,temporala,asa spun ei
dar postu meu nu sa desfintat,dar ma obliga,poate sa-mi face alt contract de munca,daca eu am pe durata nedeterminata,sa-mi face determinat,
sztoika_a a scris:

Ca-sa inteleg mai bine, are dreptul legal sa intre in somaj ,sau nu?
pt ca ea a contribuit pina sa intre in maternitate,are 10 ani de munca.
Va rog sa ma lamuriti mai explicit,pt ca as dori sa inaitez actele pina la 1 august ac,
Va multumesc

Nu conteaza ca a cotizat 10 ani inainte,acest fapt ajuta doar la marirea duratei de acordare a indemnizatiei si a valorii acesteia.Dar conditia de acordare este de a avea minim12 luni cotizare in ultimile 24 de luni.Cum sotia in ultimile 24 de luni a fost si in ccc si cum perioada aceasta nu constituie stagiu de cotizare,nu are cum sa aiba cele 12 luni de stagiu indeplinite la momentul actual.Cand a intrat efectiv in ccc?
Aceasta este opinia mea si mi-o sustin,dvs. mergeti la ALOFM,expuneti situatia si de acolo veti primi cel mai competent raspuns.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
mai nu inteleg nimic
Mai sus ati citat un articol care expune clar perioadele care se iau in calcul la stabilirea stagiului minim pentru somaj ... iar raspunsul dvs este contrar acestui articol.

Art. 35 (1) Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
...

In acest sens, stagiu minim de cotizare = stagiu de cotizare inainte de intrarea in CCC + stagiu de cotizare realzia dupa revenirea din CCC.
Stimate domn,daca doamna revine acum din ccc si imediat inceteaza cim-ul de unde realizeaza perioada de stagiu de dupa ccc?
Deci explicit,doamna are nevoie de cele 12 luni in ultimele 24 de luni,atata timp insa cat perioada de ccc nu este stagiu de cotizare,cele 12 luni se constituie prin cumularea dintre stagiul realizat inaintea ccc , cu stagiul de dupa revenire.,asta am tot explicat in comentariile mele.
ca sa inteleg mai bine poate intra in somaj,ca sa ma ajute pe mine sa nu-mi pierd locul meu de munca pina anul viitor,cind se va relua activitatea dupa modernizare.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Dupa noul cod al muncii, concediere la intoarcerea din concediu copil adrian007 adrian007 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediul de 2 ani si urma sa se intoarca la munca insa a fost informata ca nu mai au nevoie de inca un om si ca o vor ... (vezi toată discuția)
Loc de munca sau somaj? liliana_78 liliana_78 Buna ziua,pe 20noiembrie 2012 fata mea mai mica face 2ani si ar trebui sa ma intorc la munca dar in momentul in care am vb.cu sefa(firma privata)despre acest ... (vezi toată discuția)