avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
cand fac corectie trec la data de cand produce efectele 01.08.2011, chiar daca salarul angajatului nu a fost modificat de la angajare?
1. treceti mai intai salariul avut inaine de 01.08.2011
2. faceti modificarea la 01.08.2011 .. data de la care isi produce efectele sa fie tot 01.08.2011
3. faceti modificarea la 01.10.2011 .. data de la care isi produce efectele fiind 01.10.2011 ..

la raport per salariat o sa va apara
angajare - 01.08.2011 un salariu
01.08.2011 - 01.10.2011 salariu modificat la 01.aug.2011
01.10.2011 - prezent slariu modificat la 01.10.2011
vă rog să mă lămuriţi cu privire la prevederea din Codul Muncii art.27 al.2 ,care spune ca
nerespectarea al.1 atrage nulitatea contractului de muncă. E vorba de certificatul medical la angajare. Cum se realizează de fapt această anulare de CIM si ce urmări are ?.mulţumesc.
Kolea41 a scris:

vă rog să mă lămuriţi cu privire la prevederea din Codul Muncii art.27 al.2 ,care spune ca
nerespectarea al.1 atrage nulitatea contractului de muncă. E vorba de certificatul medical la angajare. Cum se realizează de fapt această anulare de CIM si ce urmări are ?.mulţumesc.

Potrivit art.57 C.mun., constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor, iar dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Persoana al cărei contract de muncă a fost anulat va avea dreptul la plata salariului corespunzător muncii prestate .

Va rog sa ma lamuriti si pe mine....cred ca am facut o greseala.
Am instalat Revisalul nou, am preluat baza de date din Revisalul vechi dar am constatat pe urmă că sunt foarte multe greşeli în baza de date (pe care am preluat-o de la o colegă).
Am incercat sa şterg revisalul nou si sa o iau de la capat cu preluarea, dupa ce am corectat baza de date, dar nu reusesc sa scap de baza veche.
Imi arata la preluare tot baza veche, care nu este cortectă.
Cum să procedez?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)