avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
am 2 nelamuriri, cea cu privire la sporul de noapte, am auzit ca nu s-ar mai inregistra obligatoriu in revisal, a-ti auzit ceva cu privire la acest lucru?eu am ore de noapte, nu am trecut nimic la spor de noapte deoarece nu stiu sigur daca tr sau nu trecut acest spor, oricum suma nu va fii mereu aceiasi, deci va tr lunar modificat si declarat la 400 de sal cati am eu si mai cresc, deci mi se pare o mare prostie....in fine, si la repartizare timp de munca am trecut ore de zi pt ca asa este pe contract, ar trebui sa trec inegal daca se lucreaza si de zi si de noapte nu?, dar m-am gandit ca intai va tr sa le fac la toti acte aditionale de schimbare a timpului de munca si dupa aceea sa schimb in revisal timp inegal, nu este corect asa?
va multumesc
am salariati care au cate o zi de nemotivata azi peste o saptamana o alta nemotivata si o sa fac un sir lung de revisal ce parere aveti ? asa e daca lucrezi in constructii
Am aceeasi problema...dar nemotivatele nu se inregistreaza, din cate stiu eu.decat cfs-urile.
Art.51 alin.2 C.mun. : Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Art.3 (2) din HG nr.500/2011 : Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
......
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
........

Asadar, si absentele nemotivate se pot completa in REVISAL.
corect, maestre freeelis.
insa exista acolo acest "poate", care ..ne mai lasa o portita de scapare, sa nu mai facem atatea hartii.
o intrebare legata de sporuri: daca sporurile difera de la luna la luna, cum putem sa respectam termenul de inregistrare in revisal, de 20 de zile, daca ele se calculeaza abia pe 15 ale lunii viitoare?Spre exemplu, sporurile aferente lui octombrie le aflam pe 15 noiembrie (caz fericit), cand..ni le preda contabilitatea.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)