avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Daca mai intelegeti ceva....
[ link extern ]

Programul de inregistrare electronica a salariatilor a creat probleme in randul agentilor economici.Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi atrage atentia ca sporurile nu se trec lunar in programul de inregistrare electronica a salariatilor.

"Anunt pe toti cei care se ocupa la firma de administrarea acestui program REVISAL ca sporurile care se trec in acest registru sunt doar cele negociate in contractul individual de munca sau sporurile negociate in contractul colectiv de munca. Vorbesc de sporurile care au la baza un act aditional sau o decizie. Nu este necesar ca in fiecare luna sa se treaca sporul realizat intrucat REGES nu este stat de plata, nu e declaratia 112, nu este carte de munca", a declarat George Albulescu, inspector sef la ITM Iasi.
Raspunsul dat de catre seful ITM Iasi este in contradictie cu ceea ce sustine Sefii lui din Inspectia Muncii , cat si cu HG nr.500/2011 care nu face nicio distinctie in ceea ce priveste completarea sporurilor ...

Intr-adevar, in tacerea legii si a celor care ar trebui sa faca anumite precizari clare, fiecare va proceda in consecinta cum il taie capul ....

De fapt, acea declaratie a fost data dupa sedinta de bilant a sefilor ITM si in care Inspectia Muncii si Ministerul Muncii au fost de acord sa emita anumite instructiuni, norme prin care sa faca precizari cu privire la modul de completare a REVISAL-ului ...

pacepa_2001 a scris:

corect, maestre freeelis.
insa exista acolo acest "poate", care ..ne mai lasa o portita de scapare, sa nu mai facem atatea hartii.
o intrebare legata de sporuri: daca sporurile difera de la luna la luna, cum putem sa respectam termenul de inregistrare in revisal, de 20 de zile, daca ele se calculeaza abia pe 15 ale lunii viitoare?Spre exemplu, sporurile aferente lui octombrie le aflam pe 15 noiembrie (caz fericit), cand..ni le preda contabilitatea.

da asa este, si eu am aceiasi problema cu sporul de noapte care se modifica lunar, deci sa stai sa ii iei pe toti la rand 500-600 de oameni lunar sa le introduci suma la fiecare....ce mare prostie poate fii mai mare de atat, plus ca nu imi ajung cele 20 de zile lucratoare
Se pare - inca nu se stie sigur , vor apare anumite precizari legate de aceste sporuri si de modul lor de completare in REVISAL .....
mihabucur76 a scris:

pacepa_2001 a scris:

corect, maestre freeelis.
insa exista acolo acest "poate", care ..ne mai lasa o portita de scapare, sa nu mai facem atatea hartii.
o intrebare legata de sporuri: daca sporurile difera de la luna la luna, cum putem sa respectam termenul de inregistrare in revisal, de 20 de zile, daca ele se calculeaza abia pe 15 ale lunii viitoare?Spre exemplu, sporurile aferente lui octombrie le aflam pe 15 noiembrie (caz fericit), cand..ni le preda contabilitatea.

da asa este, si eu am aceiasi problema cu sporul de noapte care se modifica lunar, deci sa stai sa ii iei pe toti la rand 500-600 de oameni lunar sa le introduci suma la fiecare....ce mare prostie poate fii mai mare de atat, plus ca nu imi ajung cele 20 de zile lucratoare

Azi am sunat la ITM ,eu am sporuri de ore suplimentare si wekeend,mi s-a raspuns ca trebuie trecute/modificate lunar incepand cu luna august iar la intrebarea ca ce fac cu cei lichidati in luna septembrie ptr care nu mai pot modifica nimic,statele de plata le-am primit in octombrie,cum e normal, raspunsul a fost scurt"nu se trec,Revisal-ul nu se mai poate modifica la persoanele lichidate".Si eu am 200 de angajati
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
denaeira, utilizator

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)