avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Va rog, revin si eu cu intrebarea referitoare la numarul de ore lucrate de zi si de noapte.
In cazul in care salariatul lucreaza 12 ore de zi si apoi urmatoarea saptamana lucreaza de noapte 8 ore, cum trec in Revisal?
1. La meniul "durata timp lucrat are optiunea de 8/40 adica 8 ore pe saptamana si daca lucreaza 12 cu 24 ce aleg din meniu?
2. La meniul repartizare timp munca, aleg inegal? dat fiind faptul ca lucreaza si de zi si de noapte.
Multumesc.
singura varianta ar fi :
timp norma : norma intreaga
durata timp de munca : norma intreaga 8/40
repartziare timp de munca : inegal
Ridic si eu o problema. Am un salariat care si-a luat deja toate zilele de concediu de odihna aferente anului 2011 (21 de zile in cazul nostru). Problema este ca tocmai si-a bagat lichidarea. Deci are efectuate mai multe zile de concediu decat are dreptul. In momentul in care colega mea de la salarizare ii opreste banii pe zilele de concediu efectuate in plus, la mine acele zile se transforma in concediu fara plata, nu?
Cum trec eu acest concediu fara plata in REVISAL tinand cont de faptul ca toata luna septembrie si octombrie pana acum imi figureaza prezent? (El concediu si-a luat treptat de-a lungul intregului an).
Nu are cum sa figureze in CFP , in acest caz ... pentru asa ceva va trebuie o cerere din partea salariatului ...el va fi pontat prezent ...
freeelis a scris:

lav1 a scris:

lipo a scris:

Trebuie inregistrate toate contractele active la data intrarii in vigoare a ordonantei (1 august 2011). Daca aveti contract incetat cu data de 3 august spre exemplu, trebuie sa inregistrati contractul cu salariul si sporurile aferente si sa operati incetarea in noul REVISAL.

Daca eu preiau baza de date din vechiul revisal azi 30.09.2011 nu-mi preia si salariatul incetat cu 3 august. Pentru ca cele doua versiuni merg in paralel salariatii incetati pe vechea versiune nu mai sunt preluati in noua versiune.

Versiunea noua preia numai c.i.m. active, nu si cele incetate ...incetarea din 03.08.2011 trebuia operata in noua versiune , intrucat HG nr.161/2006 este abrogata de la 01.08.2011.

Dar daca am trimis deja pe noul format, dar nu am introdus manual cim incetate dupa data de 01.08.2011, ce se mai poate face?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)