avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Bigi, verifica statul de plata cu ultimele acte aditionale. Se prea poate ca acele contracte sa fi fost incheiate acum multa vreme si de atunci sa se fi modificat minima pe economie. Contractele propriuzise nu se rescriu ori de cate ori se modifica salariul. De aceea important este sa verifici actele aditionale. Si parerea mea este c-ar trebui s-o intrebi pe d-na contabila de unde a scos acele salarii.
bigi a scris:

sunt intr-o situatie nasoala, va rog ajutati-ma: am preluat baza de date din vechiul revisal, si am vrut sa introduc salariile angajatilor in noul revisal, cand....am observat ca salariile din contractele de munca (cu toate actele aditionale in care s-au marit salariile la unii angajati) nu corespundeau cu salariile de incadrare de pe statele de plata care se depun la itm lunar ( de catre contabila firmei care "face" salariile ). pe langa faptul ca nu e corect si legal intrebarea mea este: eu care salar il trec in revisalul nou? cel de pe c.i.m sau cel de pe statul de plata? nu am pregatire in domeniul resurselor umane dar nu cred ca e-n regula asa ceva.

Din cate am inteles eu salariile din actele aditionale ale CIM nu corespund cu cele de pe statul de plata.
Exista posibilitatea sa se fi calculat anumite sporuri sau ore suplimentare sau alte situatii de acest gen corespunzatoare fiecarui salariat in functie de activitatea desfasurata intr-o luna.
Ca atare d-voastra trebuie sa verificati cu contabila ,de unde vine diferenta si daca este cum am presupus eu, d-voastra treceti in Revisal salariul din ultimul Act Aditional si sporurile din contract. Daca sporurile permanente difera de la o luna la alta ( ex.procent ) trebuie inregistrate in fiecare luna.
Mult succes!
cum se transmite fisierul cu toate datele care le-am inregistrat in revisalul nou?
Multumesc.
Iordache Oana a scris:

cum se transmite fisierul cu toate datele care le-am inregistrat in revisalul nou?
Multumesc.

1.Generarea se poate face apeland butonul "Generare registru" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".
2.Aplicatia afiseaza lista de contracte care vor fi exportate. Pentru a genera registrul, utilizatorul apasa butonul "Salveaza", urmand a selecta calea de pe discul local unde acesta va fi salvat.
3.Odata salvarea efectuata cu succes, aplicatia afiseaza un mesaj de informare.
4.Fisierul este in format .rvs.
5.Acesta trebuie transmis online la adresa:
[ link extern ] >
6.Sau la ITM.
factorZ a scris:

Iordache Oana a scris:

Multumesc.

1.Generarea se poate face apeland butonul "Generare registru" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".
2.Aplicatia afiseaza lista de contracte care vor fi exportate. Pentru a genera registrul, utilizatorul apasa butonul "Salveaza", urmand a selecta calea de pe discul local unde acesta va fi salvat.
3.Odata salvarea efectuata cu succes, aplicatia afiseaza un mesaj de informare.
4.Fisierul este in format .rvs.
5.Acesta trebuie transmis online la adresa:
[ link extern ] >
6.Sau la ITM.

Multumesc pentru raspuns.
Am intrat pe noul site de transmitere online si imi functioneaza si cu vechea parola, si cand dau pe raport preluari, vad acolo toti angajati.
Cand dau ''Salveaza'', imi salveaza doar un singur angajat, trebuie sa iau fiecare angajat in parte, si dupa aceea sa transmit fisierele.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)