avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

De ce nu era necesar ? ... HG nr.161/2006 a fost abrogata la data de 01.08.2011 , prin urmare, toate modificarile aparute la c.i.m. se fac in baza HG nr.500/2011 pentru care a fost creata o noua versiune a REVISAL-ului ...

Va spus asa , intrucat ati transmis pe versiunea veche a REVISAL-ului ... logic era ca pe noua versiune sa se preia toate c.i.m. active la 01.08.2011.

Sunt doua variante : fie o lasati asa cum v-a spus cei de la ITM, fie introduceti manual c.i.m. si apoi ii faceti incetarea pe noua versiune si o transmiteti ... perioada de dupa 01.08.2011 si pana la data incetarii c.i.m. ar fi trebuit sa apara cu salariu ...

Vin si eu cu o nelamurire referitor la mai sus, lucrez la o societate mare cu fluctuatie zilnica, mie din 1.08.2011 pana in prezent mi-au plecat f multi salariati, am depus pe vechiul revisal deorece teremnul pt a lucra in cel nou este pana la 01.11.2011, eu acum ce tr sa fac...?sa ii bag manual pe cei plecati in cel nou si sa le mai operez inca odata plecarea cu data de atunci???una ca o sa apara incetati de 2ori, o data in cel vechi si inca o data in cel nou si a doua ca va aparea incetarea cu data de atunci, adica cu zile intarziere...
vreau sa iau o parola pt transmiterea revisalului, firma a fost pe ilfov si s-a transferat pe bucuresti acum ceva timp, stie cineva care mai este procedura pentru a putea lua parola?ma duc cu revisalul pe discheta la itm bucuresti si imi da si parola sau se face cerere cum se facea odata pt mutarea dosarului de pe ilfov pe bucuresti?nu mai stiu care este procedura cu firmele de pe alt judet pe buc.
Vin si eu cu o nelamurire referitor la mai sus, lucrez la o societate mare cu fluctuatie zilnica, mie din 1.08.2011 pana in prezent mi-au plecat f multi salariati, am depus pe vechiul revisal deorece teremnul pt a lucra in cel nou este pana la 01.11.2011, eu acum ce tr sa fac...?sa ii bag manual pe cei plecati in cel nou si sa le mai operez inca odata plecarea cu data de atunci???una ca o sa apara incetati de 2ori, o data in cel vechi si inca o data in cel nou si a doua ca va aparea incetarea cu data de atunci, adica cu zile intarziere...

Cf. HG 500/2011 d-voastra aveti termen de 90 zile de a inregistra salariul, sporurile si cuantumurile acestora.

Ca atare, din punctul meu de vedere, cei activi la data de 01.08.2011 trebuie sa apara in Revisal-ul nou cu salariile si toate modificarile ulterioare dela aceasta data si transmise la ITM .

am si eu o nelamurire: in cazul in care la unul sau mai multi salariati apar modificari , de ex la salar, la functie, ore lucru, mai trebuie intocmite acte aditionale pentru aceste modificari,care trebuie tinute la firma in caz ca vine control de la itm, sau aceste modificari se transmit doar in revisal fara a mai face actele aditionale.

mihabucur76 a scris:

vreau sa iau o parola pt transmiterea revisalului, firma a fost pe ilfov si s-a transferat pe bucuresti acum ceva timp, stie cineva care mai este procedura pentru a putea lua parola?ma duc cu revisalul pe discheta la itm bucuresti si imi da si parola sau se face cerere cum se facea odata pt mutarea dosarului de pe ilfov pe bucuresti?nu mai stiu care este procedura cu firmele de pe alt judet pe buc.

Pentru a lua parola pentru noua versiune sunteti obligati sa efectuati prima depunere a Revisalului la ghiseele ITM.

In momentul generarii conturilor/parolelor, nu se mai transmite mail de activare, astfel incat contul este functional instant dupa eliberarea parolei la ITM.

@ bigi
se face act aditional la c.i.m. care se pastreaza in dosarul de personal al salariatului ...

Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)