avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Daca ar fi sa luam in serios faptul ca in REVISAL se vor trece salariul de baza lunar brut si sporurile ASA CUM SUNT PREVAZUTE IN CONTRACTUL INDIVIDUAL DE MUNCA ma astept sa se poata trece sporul IN PROCENTE. De regula, in CIM sporul este in procente, nu valoric. Sa asteptam, poate apare o actualizare a aplicatiei in acest sens.
Nu vad de unde s-a tras concluzia ca nu se opereaza modificarile sporurilor in REVISAL ... noul act normativ nu face nicio prevedere in acest sens ... s-a modificat doar ce sporuri se introduc in revisal si aici constat ca este inca un vid legislativ si termenul de modificare a sporurilor si salariilor .. altceva nu s-a modificat ...
Daca se va putea introduce PROCENTUL sporului, asa cum este trecut in CIM, nu prea ar mai fi cazul de modificari lunare, decat doar in cazul unui act aditional la CIM. De exemplu, daca in CIM am trecut spor de noapte de X%, X nu se va modifica indiferent de cate ore de noapte vor fi in pontaj. Aici ar fi avantajul nostru...
Si cum facem cu sporurile din CCM pe care le-am trecut in Revisal pana acum?
Eu am inregistrat sporul de ore suplimentare si wekeend incepand din august pana in luna octombrie,chiar azi am terminat de introdus aceste sporuri aferente lunii octombrie ,intru iarasi pe fiecare angajat si sterg sporurile sau cum fac?
Daca modifica art. si spune ca se trece salar de baza brut si sporuri conform CIM...oare de ce trebuie sa ne complicam existenta? nu ne va spune niciodata ITM sa lucram mai simplu...pentru ca NU ar gasi motive de amenda... chiar sporul de noapte care nu este permanent, turele de noapte se face prin rotatie, intr-o luna poti sa ai...in alta nu...nu este spor permanent trecut in CIM...cred ca trebuie trecute doar sporurile si salariul conform CIM si modificam cand se modifica cu act aditional unul din elemente si ITM nu va gasi diferente intre REVISAL si CIM al salariatului:)
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
bugetar, utilizator

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)