Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
stiu ce reprezinta doar ca am gasit si de ce nu imi arata actulizarea in registru...pentru ca nu am lucrat pe revisalul din start ci dupa iconita de pe desktop iar acum nu stiu cum sa il preiau ? revisalul pe care il deschide din start e versiunea 2.4.0 iar celalalt 2.6 si la preluare imi spune ca lipseste revisal 1.00 pe care nu il am si nu stiu ce sa fac...
angizah a scris:
Intrebarea formulata de catre Zoli B era daca contabilul poate completa si transmite Revisal-ul...
Ca atare, in prezent, pana la aparitia normelor de aplicare a HG 500/2011 contabilul daca este angajat cu contract de munca, din punctul meu de vedere poate completa si transmite Revisal-ul printr-o decizie scrisa de catre Angajator.
Daca, contabilitatea firmei este externalizata: angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
atentie ca ne invartim in jurul cozii capcana este revisalul idem casa de marcat fiscala, revisalul se pastreaza la sediul angajatorului daca are salariat , iar daca are prestator de servicii se pastreaza la prestator.Cu privire la inregistrarea ca operator de baza de date cu caracter personal nu am inteles de ce trebuie ca PRESTORUL externalizat sa se inregistreze ,dosarul cu documemnte il pastreaza ANGAJATORUL, nu! Revisalul si semnatura electronica de depunere a d112 o face prestatorul in baza codului caen 7830. Dar ce facem cu salariatii care lucreza la domiciliu?
Inca ceva ordinul 1918 prevede anuntarea prin adresa a ITM in termen de trei zile lucratoare de la data inchieierii contractului de prestari servicii!
astia au uitat ca exista semnatura electronica care produce un venit legal pe piata::))pentru declaratia D112 asa s a dezvoltat caen 7830.
SURPRIZA: Protectia datelor personale si registrul general de evidenta a salariatilor [ link extern ]
Sa sti ca noi ECONOMISTI nu suntem limitati in gandire ca sa aplicam fiscalitatea avem nevoie de juridic:)) dar si de management, ei si putin marketing nu strica:))
alexandra24 a scris:
stiu ce reprezinta doar ca am gasit si de ce nu imi arata actulizarea in registru...pentru ca nu am lucrat pe revisalul din start ci dupa iconita de pe desktop iar acum nu stiu cum sa il preiau ? revisalul pe care il deschide din start e versiunea 2.4.0 iar celalalt 2.6 si la preluare imi spune ca lipseste revisal 1.00 pe care nu il am si nu stiu ce sa fac...
Verifica daca toate versiunile pe care le-ai descarcat sunt in acelasi director: in C,D sau E.
Versiunea pe care nu o ai trebuie sa o descarci de pe www.inspectiamuncii.ro.