avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Eu cred ca suspendarea contractului de munca in baza unei cereri de concediu fara plata ESTE OBLIGATORIE, prin urmare se va inregistra in REVISAL. As fi si eu interesat sa stiu in baza carui articol din Codul Muncii se poate opta pentru CU sau FARA suspendare CIM daca se face cerere de concediu fara salar pentru studii... Din punctul meu de vedere este suspendare clara a contractului de munca cu acordul partilor.
Art. 54. C.mun.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Unde este prevazuta obligativitate suspendarii c.i.m. in baza acestui text de lege ? ... si nu cred ca este nevoie sa scrieti cu majuscule , o astfel de atitudine echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum....
Cunosc ce inseamna folosirea majusculelor in cadrul unei discutii. Asta in cazul in care tot textul este cu astfel de caractere, altfel e ridicol sa crezi ca 20 de cuvinte le spui cu voce domoala, tipi la colegi timp de un cuvant dupa care revii la aceeasi voce domoala...
Asta off-topic, doar ca un raspuns la dojana de mai sus.

In ceea ce priveste suspendarea CIM in cadrul concediului fara plata, aceasta se va face oricum, prin decizie de suspendare a contracului de munca. De altfel, intr-o discutie de pe alta sectiune din forum, "Concediu fara plata de o zi in noul Revisal", chiar Dvs. dadeati o solutie cu privire la suspendarea contractului in cazul concediului fara plata.

Este o solutie care a fost data de fiecare data cand s-a pus problema suspendarii c.i.m. ... nu cred ca in acea discutie am spus ca este obligatorie suspendarea ...
1. Eu nu fac niciodata decizie de suspendare a CIM pentru CFP.
2. CFP este inregistrat in pontaj, in statul de plata si in D112 si astfel este evidentiat si la pensii, sanatate si somaj.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)