avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
am aplicat initial incetarea contractului in 01.12.2011, dar se pare ca parerile sunt impartite.Inspectorii itm au spus intotdeauna sa incetam cim in ziua urmatoare incetarii activitatii salariatului.Si in carnetul de munca cim incetat in prima zi la un angajator incepea in aceeasi zi la urmatorul angajator.
Revenind la situatia de fata problema e ca la 010 nu se accepta rectificativa...
multumesc mult!

ar mai exista si alte argumente;

Data incheierii si data incetarii contractului de munca nu fac parte din durata acestuia.

alta situatie:

Potrivit art. 38 alin. (1) lit. a) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, indemnizatia de somaj se acorda persoanelor prevazute la art. 17, la cerere, dupa caz, de la data incetarii raporturilor de munca. Or, daca data incetarii raporturilor de munca ar fi ultima zi lucrata nu s-ar putea acorda indemnizatie de somaj pentru acesta zi.
Pe cale de consecinta data incetarii CIM este ziua urmatoare ultimei zile in care salariatul a fost la lucru, a fost pontat.


Buna seara,

La multi ani doamnelor si domnisoarelor si o primavara frumoasa....dar mai calda...la fel si domnilor aceleasi urari de bine.
Vreau sa va intreb ceva ; daca angajatorul meu doreste sa angajeze somer , (care inca mai cotizeaza) pe post nou creat mai poate beneficia de prevederile OG 13 din .02.2010?

Multumesc anticipat
OUG 13/2010 privind reglementarea unor masuri in vederea stimularii crearii de noi locuri de munca si diminuarii somajului in anul 2010 a fost aplicabila numai pentru anul 2010.

Potrivit Legii nr.76/2002:
Art. 84.3.
(1) Angajatorii care creeazã noi locuri de muncã şi care încadreazã în muncã, pe locurile de muncã nou - create, şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã pentru o perioadã de cel puţin 3 luni consecutive de la data înregistrãrii în evidenţa acestor agenţii beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o sumã egalã cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 3 ani.

(2) Angajatorii care înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu ale persoanelor prevãzute la alin. (1) anterior termenului de 3 ani sunt obligaţi sã restituie în totalitate agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã sumele încasate pentru fiecare persoanã încadratã în condiţiile alin. (1), plus dobânda de referinţã a Bãncii Naţionale a României în vigoare la data încetãrii raporturilor de muncã sau de serviciu, dacã încetarea acestora a avut loc din motivele prevãzute la art. 83 alin. (2).

(3) Nu beneficiazã de mãsura de stimulare prevãzutã la alin. (1) angajatorii care într-o perioadã de un an anterioarã datei încadrãrii în muncã în condiţiile alin. (1) au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoria prevãzutã la respectivul alineat.

Art. 85.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.

(2) De facilitãţile prevãzute la alin. (1), cu excepţia scutirii de la plata contribuţiei la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, datoratã de angajator pentru persoanele respective, beneficiazã şi angajatorii care, în raport cu numãrul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncã persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au aceastã obligaţie legalã, dacã încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.

(3) Subvenţionarea locurilor de muncã vacante pentru încadrarea în muncã, în condiţiile alin.(2), a persoanelor cu handicap nu poate depãşi 60% din costurile salariale ale angajatorului, pe o perioadã de un an de la angajare, aferente persoanelor cu handicap încadrate în muncã.

(4) Angajatorii care înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu ale persoanelor prevãzute la alin. (1) şi (2), anterior termenului de 2 ani, sunt obligaţi sã restituie, în totalitate, agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã sumele încasate pentru fiecare persoanã, plus dobânda de referinţã a Bãncii Naţionale a României în vigoare la data încetãrii raporturilor de muncã sau de serviciu, dacã încetarea acestora a avut loc din motivele prevãzute la art. 83 alin. (2).

(5) Angajatorii care încadreazã în muncã, potrivit legii, şomeri care în termen de 3 ani de la data angajãrii îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipatã parţialã sau de acordare a pensiei pentru limitã de vârstã, dacã nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipatã parţialã, beneficiazã lunar, pe perioada angajãrii, pânã la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj.

(6) Nu beneficiazã de facilitãţile prevãzute la alin. (1), (2) şi (5) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncã sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevãzute la aceste alineate.

Art. 85.1. - Angajatorii care beneficiazã de subvenţionarea locurilor de muncã în condiţiile art. 80 sau art. 85 alin. (1) şi (2) şi care înceteazã raporturile de muncã sau de serviciu ale persoanelor încadrate pe aceste locuri de muncã, din motivele prevãzute la art. 83 alin. (2), anterior termenelor prevãzute de lege, nu mai pot beneficia de o nouã subvenţie din bugetul asigurãrilor pentru şomaj pe o perioadã de 2 ani de la data încetãrii raporturilor de muncã sau de serviciu.
am un contract pe per determinata care expira pe 11.03.2011 si i-am facut prelungirea pe inca 3 luni, dar am operat in revisal inainte de a expira contractul, adica azi 07.03.2012,Ce data trec in revisal la Data care produce efecte?data de azi 7 sau data de cand se prelungeste el si anume 11.03.2012?

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)