avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
In acest caz, introduceti salariatul si apoi ii faceti suspendarea pentru CCC ... la data de 26.11.2011 ii faceti incetarea suspendarii ...

Daca nu se prezinta la munca il puteti ponta absent nemotivat si apoi sa demarati procedura cercetarii disciplinare in vederea sanctionarii acestuia , inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
am incetat un contract de munca pe per nedeterminata in Revisal cu data de 01.12.2011.
ultima zi de munca a salariatului a fost in 30.11.2011.Am depus d 112 pe noiembrie apoi deoarece era ultimul salariat din firma
am depus 010 cu scoaterea salariatilor din data de 01.12. 2012.
functionara de la administratie a spus ca trebuia depus d 112. si pe decembrie in 0, daca salariatul a incetat in 01.12.2012.
deoarece amenda pt nedepunere d 112 e foarte mare am facut corectie in revisal si am incetat cim cu data de 30.11.2011.
La administratie spune acum ca amenda e la 010 pt ca salariatul trebuia scos in 010 cu data de 30.11.2011.
ce ma sfatuiti sa fac, va rog?multumesc
Care a fost temeiul de drept al incetarii?
55 b,
Daca data incetarii raortului de munca a fost 30.11.2011 nu avea cum sa inceteze raportul de munca pe data de 01.12.2011 ... Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Pentru depunerea de declaratii rectificative nu cred ca trebuie sa platiti amenda , numai cazul in care declaratia nu era depusa in termen atunci angajatorul era pasibil de sanctionare.
Daca ati gresit cumva datele in declaratie puteti se poate depune o declaratie rectificativa, atunci cand ati constatat ca ceea ce ati declarat acolo nu corespunde cu realitatea.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)