avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
Si concediile medicale sunt evidentiate in pontaje si in statele de plata, nu mai spun de D112 unde este o mica aventura evidentierea lui, in cazul in care nu ai un soft "meserias" de salarii care sa scoata 112 automat. Si cu toate acestea contractul de munca este suspendat. De drept, este adevarat, dar suspendat.
De altfel, chiar in Codul Muncii se prevede ca "Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator." Exact ceea ce se intampla in cazul concediului fara plata.
Art.49 alin.2 C.mun. este incident in toate cazurile in care se suspenda c.i.m. ... numai in cazurile prevazute de art.50 C.mun. suspendarea opereaza ope legis, in celelalate cazuri de suspendare prevazute in art.51, art.52 si 54 C.mun. suspendarea nu este obligatorie ,,, ca sa fie obligatorie ar trebui schimbate textele de lege , care in prezent sunt reglementate de o norma dispozitiva si nu una imperativa.
dar situatia absentelor nemotivate care este ?
Art.51 (2) C.mun. dispune ca , contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Este aceeasi situatie ca si in cazul CFP , cu deosebirea ca in cazul absentelor nemotivate se poate demara procedura cercetarii disciplinare a salariatului respectiv ....
Buna ziua,

La multi ani ! Anul acesta nu am intrat inca pe forum asa ca urez tuturor un an mai bun , cu idei bune si multa sanatate. Deasemeni multumesc din suflet pt toate raspunsurile primite.
As dori din suflet sa ma ajutati cu inca o problema : eu am preluat revisalul de la altcineva , ...ma rog in toata harababura s-a uitat un angajat care era in concediu de paternitate....cum fac sa reglez situatia ?
Datele sunt urmatoarele : copilul s-a nascut pe 26.11.2009, tata a intrat in concediu de paternitate incepand cu 07/01/2010, logic pe 26.11.2011 angajatul respectiv ar fi trebuit sa inceapa activitatea. Cum pot sa operez in revisal? O sa informez si itm-ul daca trebuie, dar cum fac sa apara in revisal. Angajatului i-am trimis o scrisoare prin care l-am invitat la sediul firmei ca sa clarificam situatia, dar am aflat ca nu este in tara.....Multumesc.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)