avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
ela david a scris:

Florin Cioca a scris:

in varianta 5.08 a Revisalului aveti posibilitatea de a inscrie sporurile "in procent". Astfel sunteti scutit de a face modificari lunare.

Nu e vorba de a fi "scutit" de a face modificari in fiecare luna..Nu sunt sporuri a caror valuare sa fie aceeasi in fiecare luna, deci nu este tocmai o informatie exacta daca s-ar bifa optiunea cu "procent".:)

pai, spuneti-mi ce sporuri pot sa fie care sa aiba un procent diferit de la o luna la alta sau de ce e mai importanta valoarea decat procentul?
Florin Cioca a scris:
pai, spuneti-mi ce sporuri pot sa fie care sa aiba un procent diferit de la o luna la alta sau de ce e mai importanta valoarea decat procentul?

Uitati un exemplu concret: un hotel in care receptionerii lucreaza si noaptea.Sporul, pentru orele de noapte este de 25%.Receptionerii nu lucreaza in fiecare luna acelasi de numar de ore noaptea, ca urmare, chiar daca sporul de noapte ca si procent este acelasi in fiecare luna, ca suma el difera de la o luna la alta.So, in concluzie, mie mi s-a parut corect ca, odata ce acest spor, ca suma nu este identic, sa-l modific in Revisal in fiecare luna.:)
HG nr.500/2011 : Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.

Art. 3 alin. (2), lit.g are urmatorul cuprins:
“g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca;”.
...

Asadara, orice modificare a sporurile prevazut in c.i.m. se inregistreaza in REVISAL:
am un angajat, care are 1 cim cu 4 ore la mine, si 2 cim-uri cu cate 2 ore la alte doua firme. cat concediu de odihna are dreptul (cat sa-i trec in cim) pt. cim-ul de 4 ore si celelalte 2 cim-uri cu cate 2 ore? astept raspuns.
multumesc
Durata minim a CO este de 20 de zile lucratoare ... Din coroborarea dispozitiilor art. 106 alin.1 C.mun. u dispozitiile art. 145 alin.1 din Codul muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza concediul de odihna, acesta avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)