...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
N-am gasit amintite cateva seriale de mare succes: Sclava Isaura , Bulevardul Paulista,
Radacini - aici era vorba de un cetatean ,numitul Kunta Kinte cu o pigmentare mai accentuata vandut ca sclav si problemele lui- si Samantha .
Samantha rezolva toate problemele facand vraji : pe masa apareau bucatele cu o vraja , il scotea pe sot din bucluc tot cu o vraja ... iar vrajile se implineau daca sus-numita apasa pe nas . Pana si rochiile le schimba tot cu o vraja . Pentru mine a fost un ideal femeia asta ...
Sarafanul albastru de "gradinar" cu fundita rosie la gat, sosete albe si pantofiori de lac, un mot in varful capului legat cu o fundita alba...si o poezie spusa la serbare,cu glas tremurat:
(Tata plangea de emotie cand ma vedea pe scena si, dupa serbare, imi cumpara ceva dulce si o jucarie.)
"Porumbelu' pacii
Din Rasarit ce vine,
Aduce-n lume pace,
Belsug si bine...
Pace-ntre popoare,
Liniste si spor,
In grele razboaie,
Oamenii nu mai mor..." (Eu pronuntam "oamele"!)
Cred ca tovarasa educatoare nu ne-a explicat semnificatia acestor versuri, ca daca ar fi facut-o, in mod sigur as fi inteles.:D
"Ce vraji a mai facut nevasta mea, Samantha"
Acu' chiar ca recunosc semnele sclerozei :"> imi amintesc doar cum isi sucea nasucul si... :weg:
"Arabela" cu vesnicul Rumburak pe urme si cu inelele alea de te faceau bogat, frumos si destept doar prin rasucire ... :giggle:
@hanselline
Eu recitam si cantam ( :blush2:si acum cant), dar imi placeau tare mult dramatizarile ...
Am inceput "Cenusareasa" si am terminat "Contrasul" (Gica-contra) :whistle:
Amintiri....
Magda Staicu
Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Demisie!
Ana Muntianu
Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv.
Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)