avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Articole interesante
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Articole interesante

Am observat ca nu este deschisa nici o discutie pe aceasta tema, asa ca am facut-o eu.

Astazi mi s-a parut interesant articolul scris in Dilema veche de Adrian Cioroianu:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 13 Iulie 2017
Premierul Nobel pentru Pace, câştigat de Malala şi Satyarthi


Malala Yusafzai, o adolescentă pakistaneză împuşcată în cap de talibani deoarece solicita dreptul la educaţie pentru fete, şi Kailash Satyarthi, un activist indian pentru drepturile copiilor, au câştigat Premierul Nobel pentru Pace în 2014.
Comitetul Norvegian i-a nominalizat pe cei doi pentru ”lupta lor împotriva suprimării copiilor şi a oamenilor tineri şi pentru” efortul depus în sprijinul dreptului tuturor copiilor la educaţie.
Malala, în vârstă de 17 ani, este cea mai tânără persoană care a câştigat Premiul Nobel pentru Pace.
Aceasta a fost împuşcată în 2012 când se întorcea de la şcoală, dar şi-a revenit şi a câştigat respectul internaţional pentru activismul ei.
Aceasta trăieşte acum în Marea Britanie.
Sayarthi, în vârstă de 60 de ani, a menţinut tradiţia lui Mahatma Gandhi şi a condus proteste paşnice ”axându-se pe exploatarea gravă a copiilor în scopul obţinerii de beneficii financiare”, a anunţat comitetul Nobel.
Premiul de 1,1 milioane de dolari a fost anunţat pe 10 octombrie şi va fi prezentat în Oslo pe 10 decembrie.


sursa: [ link extern ]
Cele patru bătrîneţi - interviu cu Livius CIOCÂRLIE

Memorialist, eseist, critic, scriitor, cititor rafinat, maestru al autoironiei şi campion al sincerităţii, Livius Ciocârlie este una dintre cele mai discrete prezenţe din peisajul literaturii române. Am stat de vorbă despre bătrîneţe şi lucrările ei, într-o dimineaţă de toamnă, la etajul casei de la Armenească. Livius Ciocârlie a împlinit marţi, 7 octombrie, 79 de ani.
-Au trecut deja zece ani de cînd aţi scris Bătrîneţe şi moarte în mileniul trei. Ce a fost în mintea dumneavoastră cînd v-aţi decis să atacaţi subiecte atît de grele precum bătrîneţea şi moartea ? După experienţa ultimilor ani, ce credeţi că ar mai fi de adăugat ?
[ link extern ] /
Cititi pana la capat, merita. Cati dintre noi, cei mai in varsta, putem, sa ne laudam cu astfel de abordari ?
Scrisoarea unui elev chinez.
"SUA vor declara război Chinei şi va izbucni cea de-a treia conflagraţie mondială.”

Sistemul educaţional din China a devenit faimos în întreaga lume pentru presiunea pe care o pune pe elevi şi studenţi. Examenul de intrare la liceu - cunoscut sub numele de gaokao - este foarte cunoscut pentru dificultatea crescută, iar poveşti cu elevi care aleg să ajungă în spital, pe perfuzii, doar ca să poată învăţa mai mult sunt din ce în ce mai răspândite.
Un profesor din China a postat pe site-ul Weibo eseul unui elev de clasa a VI-a, care pare să fie la un pas de a claca (elevii fuseseră puşi să compună o scrisoare imaginară despre rolul lor în societate). Compunerea a fost tradusă în limba engleză de Tea Leaf Nation.
"Timpul a trecut mult prea repede. Deja am ajuns la mijlocul semestrului şi încep să mă pregătesc serios pentru teste. Trebuie să mă străduiesc mai mult, pentru că dacă nu o voi face şi nu voi avea rezultate bune, notele mele nu vor creşte iar părinţii mei mă vor certa. Dacă voi fi certat de părinţii mei, atunci îmi voi pierde încrederea în mine şi nu-mi voi mai termina studiile; dacă nu îmi voi mai termina studiile, atunci nu voi absolvi nicio universitate; dacă nu voi absolvi universitatea, atunci nu-mi voi putea găsi un loc de muncă. Dacă nu mă voi angaja, atunci nu voi putea face bani, şi atunci nu-mi voi putea plăti taxele. Ca o reacţie în lanţ, dacă eu nu îmi voi plăti taxele, ţării mele îi va fi foarte greu să plătească salariile profesorilor. Dacă ei nu vor fi bine plătiţi, atunci nu-şi vor mai da silinţa la catedră, iar acest lucru va avea un impact uriaş asupra viitorului ţării noastre.
Dacă acest lucru se va întâmpla, Chinei îi va fi foarte greu să avanseze şi să se dezvolte, iar chinezii vor ajunge un popor tribal şi înapoiat. Dacă se va petrece asta, atunci SUA vor declara război Chinei, şi va izbucni Cea De-a Treia Conflagraţie Mondială, şi pentru că ambele părţi se vor lupta să câştige, vor apela la armele nucleare. Dacă vor folosi armele nucleare, atunci mediul înconjurător va fi distrus, iar atmosfera va fi pur şi simplu ciuruită.
Încălzirea globală va determina astfel topirea gheţii de la poli, iar nivelul apei din oceane va creşte, iar atunci întreaga populaţie a planetei va fi în pericol.
Pentru că toată lumea stă pe umerii mei, atunci trebuie să pun mâna să învăţ, să învăţ şi iar să învăţ, pentru a preveni această tragedie !"
Scrie elevul chinez, citat de Business Insider.

[ link extern ] /

Men of the Year 2014

samira.stefan, 11 December 2014


Dr. Sergiu Stoica are experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal).
Sergiu Stoica - foto Gabi Gogiu

Dr. Sergiu Stoica

Vârsta: 41 de ani
Ocupație: medic neurochirurg
Motivație: Anul acesta, a pus bazele primei instituții medicale private non-profit din România, Brain Institute, din cadrul Spitalului Monza, o șansă pentru pacienții cu afecțiuni specifice creierului de a se trata la standarde internaționale în România.
Dr. Sergiu Stoica are experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). La cel din urmă spital, sub îndrumarea unui chirurg renumit, dr. Michel Bojanowski, s-a ocupat de chirurgia anevrismelor, a malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde. A decis însă, din motive sentimentale, să revină în România, unde a coordonat departamentele de chirurgie de la spitalele M.S. Curie și Euroclinic, iar din acest an, face echipă cu dr. Mihai Crăciun, neurochirurg, dr. Bogdan Mocanu, chirurg ORL, și dr. Anca Visan, șef secție neuro-anestezie, la Brain Institute, în cadrul Spitalului Monza.

[ link extern ] /
"Reducându-şi cheltuielile şi aducând în casă un venit prin fabricarea unor produse gospodăreşti simple, cetăţenii atenieni reuşeau să se bucure de o viaţă bogată şi variată. Ei aveau timp să se ducă la teatru şi la jocuri, iar unii, în mod evident, aveau timp să filozofeze. Neavând nişte angajamente permanente luate faţă de un angajator, ei puteau să răspundă imediat unei chemări la arme venite din partea armatei şi puteau să voteze într-un consiliu şi să acţioneze în calitate de juraţi atunci când erau solicitaţi să îndeplinească această îndatorire. Este posibil ca unii să fi ales să muncească din greu ca să-şi îmbunătăţească venitul, dar puţini vedeau lucrul acesta drept un obiectiv major. Acest stil variat de lucru pe cont propriu susţinea practica democraţiei şi minunatele realizări ale Atenei în materie de arhitectură, dramă, artă şi filosofie."

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
Alyi, utilizator

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)