avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
nans, utilizator
nans a scris:

#-o#-o Atat mai pot spune!#-o#-o
Inca 11 luni de detentie...si toate astea pentru ca un dosar sta de 2 ani la parchet!!
Si cine are vina pentru acesti 2 ani in care la dosar nu s-a facut nimic??#-o#-o
Dupa contopire daca pedeapsa in noul dosar ar fi mai mica de 4 ani, de executat ar ramane tot 4ani -2/3?

NU! Potrivit dispozitiilor din Art.34 lit.b), care reglementeaza stabilirea pedepsei in caz de concurs de infractiuni, nu va mai executa nicio zi de inchisoare, daca va fi condamnat la o pedeapsa de 4 ani sau mai mica in cel de-al doilea dosar! Chiar daca persoana respectiva a executat din prima condamnare de 4 ani 2/3 in stare de detentie si 1/3 liberat conditionat, pedeapsa se considera ca fiind executata! Asadar, daca va fi ulterior condamnat pentru o infractiune concurenta cu cea pentru care si-a executatat pedeapsa de 4 ani, si pedeapsa pentru aceasta este de 4 ani sau mai mica, in urma contopirii pedepselor, aceasta din urma va fi considerata ca fiind executata. De aceea v-am recomandat sa nu va grabiti cu judecarea celui de-al doilea dosar, interesul dvoastra procesual ar trebui sa fie mai degraba in cealalta directie.
Succes!
Multumesc dle Cozma!
Sa va dea Dumnezeu sanatate!!!
Sa deveneti cel mai buna avocat din tara va doresc!!=D>=D>
Va pup tareE!
Si imi scuzati euforia!!!
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
nans, utilizator
nans a scris:

Multumesc dle "renta"!
Acelasi lucru ne-a fost spus si de catre avocatul care se ocupa de dosar, insa am vrut sa aflu mai multe pareri, pareri care din pacate nu prea seamana intre ele! X-(

Cred ca ati avut ocazia de-a lungul timpului sa constatati ca se intampla cum spun eu.Nu ca as fi prezicator,dar legea folosita de mine este cea aplicabila...

Din moment ce se va emite un mandat de executare a pedepsei politia il va executa.Nu se aplica art 61 CP si veti observa.
Va trebui facuta contopirea si computarea...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fiind vorba de o fapta concurenta comisa anterior si nu ulterior liberarii art 61 CP nu are aplicare.
Mandatul de executare a pedepsei va fi emis pt o fapta anterioara liberarii conditionata.
Cateodata este dificil dreptul...si nu oricine il poate intelege...

Dl Lascoschi are dreptate in cazul acestei spete, dispozitiile Art.61 C.pen. nu-si au aplicabilitate in speta supusa discutiei, nelamuririle colegei nans se refera la concursul de infractiuni si nu la recidiva. Avem deja 2 infractiuni savarsite, concurente, dar pentru una dintre ele a fost condamnat, iar pentru cea de-a doua se afla inca in stadiul procesual al urmaririi penale, respectiv inca se fac acte de cercetare penala. Asadar, centrul de greutate se muta pe preocuparea dnei nans de a evita o eventuala reincarcerare, iar aceasta poate fi evitata daca prima pedeapsa (concurenta) va fi considerata ca fiind executata, de aici si recomandarea mea sa nu se grabeasca cu solutionarea celui de-al doilea dosar, pana nu va fi executata pedeapsa de 4 ani.
Sunt de acord cu dvs. mai putin cu aspectul legat de solutionarea la al doilea dosar.
Este bine sa fie in detentie cand solicita contopirea pedepselor pentru a nu fi reincarcerat ulterior.
Daca contopirea se face rapid nu va mai fi reincarcerat.Aceasta este ratiunea finalizarii cu celeritate a celui de-al doilea dosar.

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)