avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
nans, utilizator
Avocatul care reprezinta persoana respectiva ar trebui sa ridice in fata instantei starea de concurenta a faptelor si sa ceara sa se faca eventuala contopire si computare a pedepselor, in acest caz s-ar evita o eventuala reincarcerare a condamnatului.
Da,dupa contopire se emite un nou mandat.
Din cele doua se va face unul.
Noh, eu nu mai inteleg nimic!!#-o
Dati-mi macar un art. din codul de procedura care sa "dovedeasca" cele sustinute, sa vad eu negru pe alb, ca se mai executa ceva cand se contopeste o pedeapsa pentru care exista eliberare conditonata!!
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
nans, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da,dupa contopire se emite un nou mandat.
Din cele doua se va face unul.

Asta stiam si eu ca in cererea de contopire trebuie sa scrii primul mandat si al doilea si din ele mai rezulta ceva...
Dar, cand intervine eliberarea conditionata...daca omul si-a terminat pedeapsa din ce se scade..
X-(
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
nans, utilizator
Nu va mai bateti capul sa intelegeti.
Sunt si avocati care au probleme in a intelege.Trebuie multa atentie.
Din moment ce aveti avocat angajat sa studieze si el...

Pentru a doua condamnare se va emite un mandat nou.Chiar daca este liberat contitionat va fi arestat in baza unui alt mandat.

Vorbiti cu avocatul dvs. sa faca demersuri sa urgenteze finalizarea procesului.
Daca eu puteam sa fac asa ceva acum mai mult de 10 ani, astazi un astfel de lucru nu este chiar greu de facut...Exista o constitutie revizuita... care il poate ajuta...
Timp sa aiba...

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)