Radutm a scris:
logIn a scris:
Radutm a scris:
isis23 a scris:
andreeas1 a scris:
Raspunsurile corecte : 1b 2b 3ab 4 ac, dar la 4 clar e o greseala de tipar. Un dubiu am avut cu grila 3.
la 3 este a) si b) ?? Dar cum poti propune probe NOI cand nici nu a inceput cercetarea judecatoreasca prin citirea actului de sesizare? Andreas de unde sunt grilele ?
de exemplu la prezentarea materialului de u.p.
3.cererile privind administrarea de probe noi
a. se formuleaza inainte de citarea actului de sesizare
b. se formuleaza in cursul cercetarii judecatoresti
c. se formuleaza in cursul dezbaterilor
3. bc
Pt. var. a) se presupune ca instanta a fost sesizata cu judecarea cauzei,astfel propunerea de administrare de probe noi nu poate fi facuta si ulterior prezentarii materialului de urmarire penala ci numai cu ocazia prezentarii sale ( chiar daca se mai efectueaza si alte acte de cercetare in cauza ulterior prezentarii materialului pt a fi necesara o noua prezentare, rationamentul e acelasi).
Daca totusi este si a) corect as dori o explicatie.
huh????prezentarea materialului de u.p e intotdeauna ANTERIOARA citirii actului de sesizare a instantei...deci daca pot formula cerere de probe noi in timpul prez mat de u.p. respectiva cerere nu este in acelasi timp ANTERIOARA citirii actului de sesizare a instantei?:thumbup:B-)....oricum sunt atatea momente in u.p cand partile pot propune probe noi(citeste la probe partea de inceput)...nu analiza procesul penal mecanic seaparat urmarirea penala si separat judecata....var A nu presupune nimic legat de sesizarea instantei(nu spune cererile pentru administrare a probelor in cursul judecatii)...sper ca ti-am clarificat nelamurirea...mai bine de atata nu pot explica:)
Nu m-am exprimat suficient de bine. M-am referit strict la varianta de rsp de la litera a) ca fiind gresita, prin raportare la raspunsul tau:
la 3 este a) si b) ?? Dar cum poti propune probe NOI cand nici nu a inceput cercetarea judecatoreasca prin citirea actului de sesizare? Andreas de unde sunt grilele ?
de exemplu la prezentarea materialului de u.p.
propunere probe noi la prezentare mat up ---- moment A
citire act sesizare instanta ----- moment B
Astfel, tocmai pentru ca momentul A e intotdeauna anterior mom B am exclus var a). Momentul B poate presupune si terminarea fazei de up. iar din formularea variantei a), in care
nu e trecut "
se poate formula inainte de citirea actului de sesizare " rezulta ca nu intotdeauna se poate proceda la prop de probe noi la prezentarea mat de up ( in varianta cu faza de up terminata).
Am scapat insa din vedere art.320.