Dreptul si practica romaneasca nu au mai intalnit asemenea minunatie pana acum.
De ce nu reiterati aceleasi motive in recursul pe care doriti sa-l declarati conform dispozitiilor art.103 CPC.
Nu va foloseste sa atrageti atentia instantei de recurs asupra cererilor din cea de-a doua actiune.
Formularea celei de-a doua actiuni inseamna ca la data redactarii ei cunosteati hotararea pe care acum o recurati, imprejurare care ar putea sa va scoata in afara sferei de aplicare a dispozitiilor art.103 CPC.
Cat priveste noile cereri, neformulate de avocatul dvs. la fond, daca nu sunt cereri de probatorii, nu pot fi formulate pentru prima oara in recurs.
Banuiesc. Deci daca nu e ilegal e legal? :) Ma intereseaza daca instanta de apel face aducere de acte relevante de la institutiile statului, ca instanta de contencios sau penal. Parca zicea CPC ceva despre autoritatile care retin actele solicitate in instanta, deci ar trebui implicit sa fie legal sa cer prin instanta aducerea acelui dosar.
Nu ma poate scoate in afara art. 103 CPC fiindca nu cunosteam art. 103 CPC pana cand nu mi s-a raspuns pe acest forum. Chiar si asa a trebuit sa iau concediu ca sa pot sa scriu recursul, fiindca denuntand pe avocatii apararii cel putin, nici un avocat nu vrea sa faca recursul pentru mine, si acesta este tot un motiv coroborativ
Dosarul din fond de care vorbesc are vreo 15 pagini parca si dovezi inscrisuri cam multe, si incerc sa evit sa pierd timpul si banii daca acest dosar e deja intocmit. Trimisul prin posta costa cand devine greu plicul, si trebuie sa trimit si pentru parata recursul. Instanta din fond cel putin a ignorat ratiunea faptului ca paginile existand, ar putea stabili un pret pe foaie xeroxata si sa ia in considerare drept cheltuiala de judecata... dar nu mi-a dat nici macar transportul din provincie la interogatoriu drept cheltuiala de judecata... ce sa mai zic
Faptul ca nu ati cunoscut dispozitiile art.103 CPC nu poate fi invocat in favoarea dvs., pentru ca ar incalca principiul conform caruia ”nimeni nu poate invoca necunoasterea legii”.
Este un principiu cam excesiv, stiu, avand in vederea volumul extrem de mare al legilor existenta in Romania.
Aveti libertatea sa faceti ce considerati mai bine in cauza dvs., insa tineti minte si raspunsurile pe care vi le-am dat in cadrul acestui topic.
La un moment dat veti afla ca am avut dreptate.
Necunoasterea legii nu inlatura raspunderea. Din tot ce ati scris, eu inteleg ca ati pierdut procesul la instanta de fond. Cheltuielilie de judecata se acorda partii care castiga procesul, nu celui care pierde. Si un alt aspect. In momentul cand cererea de recurs va fi inregistrata, la dosarul nou format se va atasa dosarul de fond, nu alte dosare. Deci, nu este nevoie sa xeroxati dvs. nimic.
Am "castigat" printr-o decizie in doi peri, sau cum a zis un avocat ~"instanta a scapat de dvs si v-a lasat sa va descurcati". Mi s-a platit doar onorariul avocatului
Exista si o lege care enunta acel principiu? Am auzit si eu de el, dar sa fiu sigur ca nu se refera doar la dreptul penal, care este obligatoriu.
P.S. Am 7 motive pentru 103 CPC. Pe scurt am fost in imposibilitate si am enuntat de ce. Mi-a fost foarte usor fiindca nu mint. Termenele sunt o tampenie si daca nu ma insel iti incalca dreptul constitutional conform caruia nici o lege nu-ti poate ingradi dreptul sa te adresezi unei institutii a statului parca zicea